Ce cercetări se fac pentru sindromul Tourette?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

În cadrul guvernului federal, Institutul Național pentru Tulburări Neurologice și Accidente Vasculare Cerebrale (NINDS) este responsabil pentru sprijinirea și desfășurarea cercetărilor privind creierul și sistemul nervos.  NINDS și alte componente ale NIH susțin cercetări relevante pentru ST, fie în laboratoarele NIH, fie prin intermediul unor granturi acordate marilor instituții de cercetare din întreaga țară. 

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

O altă componentă a Departamentului de Sănătate și Servicii Umane, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), finanțează programe de educație profesională, precum și cercetarea în domeniul sindromului Tourette (ST).

Cunoștințele despre ST provin din studii din numeroase discipline medicale și științifice, inclusiv genetică, neuroimagistică, neuropatologie, studii clinice (cu și fără medicamente), epidemiologie, neurofiziologie, neuroimunologie și știința clinică descriptivă/diagnostică.

Studii genetice. În prezent, cercetătorii finanțați de NIH efectuează o varietate de studii genetice la scară largă care implică ST.  Înțelegerea geneticii genelor ST poate consolida diagnosticul clinic, poate îmbunătăți consilierea genetică, poate duce la o mai bună înțelegere a cauzelor sale și poate oferi indicii pentru terapii mai eficiente.

Neurostimulare.  Cercetările finanțate de NINDS testează eficacitatea și siguranța stimulării cerebrale profunde (DBS) pentru tratarea ticurilor și a afecțiunilor concomitente, cum ar fi comportamentele obsesiv-compulsive, la persoanele cu ST care nu răspund bine la medicamente și la terapia comportamentală. DBS utilizează un dispozitiv medical implantat chirurgical, care funcționează cu baterii, numit generator de impulsuri implantabil – asemănător cu un stimulator cardiac și aproximativ de mărimea unui cronometru – pentru a furniza stimulare electrică în zone specifice din creier care controlează mișcarea, ceea ce blochează semnalele nervoase anormale care cauzează simptomele.

Studii de neuroimagistică.  Progresele în tehnologia imagisticii și creșterea numărului de investigatori calificați au dus la o utilizare tot mai mare a unor tehnici noi și puternice pentru a identifica regiunile creierului, circuitele și factorii neurochimici importanți în ST și în afecțiuni conexe, cum ar fi ADHD și TOC.

Neuropatologia (studiul bolilor sistemului nervos).  S-a înregistrat o creștere a numărului și a calității creierelor donate de la pacienți cu ST disponibile în scopuri de cercetare. Această creștere, coroborată cu progresele în tehnicile neuropatologice, a dus la descoperiri inițiale cu implicații pentru studiile de neuroimagistică și modelele animale ale ST.

Studiile clinice.  Mai multe studii clinice în ST au fost finalizate recent sau sunt în curs de desfășurare. Acestea includ studii privind tratamentul cu stimulente al ADHD în ST și tratamente comportamentale pentru reducerea severității ticurilor la copii și adulți. Studiile mai mici ale unor abordări noi ale tratamentului, cum ar fi agoniștii dopaminei și medicamentele glutamatergice, sunt, de asemenea, promițătoare. Tratamentele de neurostimulare, cum ar fi stimularea cerebrală profundă și stimularea magnetică transcraniană neinvazivă la copii și adulți, sunt, de asemenea, în curs de desfășurare.

Epidemiologie și știință clinică.  Studiile epidemiologice atente (cele care urmăresc tiparul sau incidența unei boli) estimează în prezent că prevalența ST este substanțial mai mare decât se credea anterior, cu o gamă mai largă de severitate clinică. În plus, studiile clinice oferă noi constatări cu privire la ST și la afecțiunile coexistente. Printre acestea se numără studii de subtipizare a ST și a TOC, o examinare a legăturii dintre ADHD și problemele de învățare la copiii cu ST și o nouă apreciere a ticurilor senzoriale. Unul dintre cele mai importante și controversate domenii ale științei ST implică relația dintre acesta și leziunile autoimune ale creierului asociate cu infecțiile cu streptococul beta-hemolitic de grup A sau cu alte procese infecțioase. În prezent, există numeroase investigații epidemiologice și clinice în curs de desfășurare în acest domeniu.

Sursa.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Tags: Tourette

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend