Ce este anencefalia?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Anencefalia este un defect de închidere a tubului neural în timpul dezvoltării fetale. Tubul neural este un canal îngust care se pliază și se închide între a treia și a patra săptămână de sarcină pentru a forma creierul și măduva spinării embrionului. Anencefalia apare atunci când capătul “cefalic” sau capului tubului neural nu reușește să se închidă, ceea ce duce la absența unei porțiuni importante a creierului, a craniului și a scalpului. Bebelușii cu această afecțiune se nasc fără antebraț (partea frontală a creierului) și fără creier (partea de gândire și coordonare a creierului). Țesutul cerebral rămas este adesea expus – nu este acoperit de os sau piele. Un copil născut cu anencefalie este de obicei orb, surd, inconștient și incapabil să simtă durerea. Deși unele persoane cu anencefalie se pot naște cu un trunchi cerebral rudimentar, lipsa unui creier funcțional exclude definitiv posibilitatea de a dobândi vreodată conștiința. Pot apărea acțiuni reflexe, cum ar fi respirația și răspunsurile la sunete sau la atingere.

Cauza anencefaliei este necunoscută. Deși se crede că dieta mamei și aportul de vitamine pot juca un rol, oamenii de știință cred că sunt implicați și mulți alți factori.

Studii recente au arătat că adăugarea de acid folic (vitamina B9) în dieta femeilor aflate la vârsta fertilă poate reduce semnificativ incidența defectelor de tub neural. Prin urmare, se recomandă ca toate femeile de vârstă fertilă să consume zilnic 0,4 mg de acid folic.

Nu există niciun tratament curativ sau standard pentru anencefalie. Tratamentul este de susținere.

Prognosticul pentru copiii născuți cu anencefalie este extrem de slab. Dacă bebelușul nu se naște mort, atunci el sau ea va muri de obicei în câteva ore sau zile după naștere.

Sursa.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend