Ce este confabulația?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Confabulația este un simptom al diverselor tulburări de memorie în care poveștile inventate completează lacunele din memorie.

Psihiatrul german Karl Bonhoeffer a inventat termenul “confabulare” în 1900. El l-a folosit pentru a descrie situațiile în care o persoană dă răspunsuri false sau răspunsuri care par fantastice sau inventate.

Deși această afecțiune poate părea la prima vedere o minciună, confabulația apare doar atunci când aveți o afecțiune care vă afectează memoria. Acesta este motivul pentru care confabulația este deseori descrisă ca “minciună sinceră”.

Cineva cu confabulație are pierderi de memorie care îi afectează raționamentul superior. Aceștia creează în subconștient povești ca o modalitate de a-și ascunde pierderea de memorie. Ei nu sunt conștienți că nu spun adevărul. Nu au nicio îndoială cu privire la lucrurile pe care le spun, chiar dacă cei din jurul lor știu că povestea este falsă.

Uneori, o persoană cu confabulație va inventa doar mici povești pentru a umple golurile din memoria lor. Medicii numesc acestea “confabulații de jenă”. Alții pot spune povești elaborate, ceea ce este cunoscut sub numele de “confabulare fantastică”.

Confabulația nu este o tulburare în sine. Este un simptom al unei tulburări subiacente. Medicii încă lucrează pentru a defini confabulația și înțelegerea lor cu privire la modificările cerebrale care determină apariția ei.

Sursa.

În SHOP-ul oficial Dr. Vasi Rădulescu ai cărți pline de sănătate. Inclusiv pentru cei mici. Oferte speciale și transport gratuit la orice comandă de peste 49 de lei!

-67%

Pachet upgrade, 6 carti + cana cu MOTIVATIE

2
90,00lei
-62%

O alta poveste de iubire

2
16,00lei
-62%

Culorile uitarii

2
16,00lei
-73%

Pachet 7 cărți + Cană cu Motivație

1
100,00lei

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend