Ce este contuzia cerebrală?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Contuzia se poate produce atunci când o lovitură într-o parte a capului produce traume și pe partea opusă a craniului prin lovirea creierului de cutia craniană, provocând astfel deteriorarea ambelor părți ale creierului. Acest lucru poate duce la leziuni cerebrale închise, care pot provoca simptome ușoare sau grave.

O contuzie cerebrală este definită ca o lovitură la cap care are ca rezultat perturbarea funcției cerebrale. Contuziile sunt cel mai frecvent tip de leziuni traumatice ale creierului și pot provoca leziuni cerebrale permanente atunci când au severitate mare. Majoritatea contuziilor provoacă leziuni de durată minimă sau care pot să nu fie deloc evidente la o primă vedere, iar creierului i se permite să se vindece. Semnele unei contuzii apar după o leziune cerebrală traumatică importantă.

De unde știi că este o contuzie? Semnele pot include una sau mai multe dintre următoarele:

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pus cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


  • Pierderea conștienței
  • Lipsa amintirii episodului traumatic
  • Ameţeală
  • Vedere încețoșată
  • Durere de cap
  • Greață și / sau vărsături
  • Procese de gândire neclare (confuzie)
  • Fraze repetate (de exemplu întrebând „Ce s-a întâmplat?” De multe ori)

Sursa

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend