Ce este fibrilația atrială?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Fibrilația atrială (fibrilație atrială) este un ritm cardiac neregulat și adesea foarte rapid (aritmie) care poate duce la formarea de cheaguri de sânge în inimă. Fibrilația atrială crește riscul de accident vascular cerebral, insuficiență cardiacă și alte complicații legate de inimă.

În timpul fibrilației atriale, camerele superioare ale inimii (atriile) bat haotic și neregulat – nesincronizate cu camerele inferioare (ventriculele) ale inimii. Pentru mulți oameni, este posibil ca fibrilația atrială să nu prezinte niciun simptom. Cu toate acestea, fibrilația acută poate provoca bătăi rapide și puternice ale inimii (palpitații), dificultăți de respirație sau slăbiciune.

Episoadele de fibrilație atrială pot apărea și dispărea, sau pot fi persistente. Deși fibrilația atrială în sine de obicei nu pune viața în pericol, este o afecțiune medicală gravă care necesită un tratament adecvat pentru a preveni accidentul vascular cerebral.

Tratamentul pentru fibrilația atrială poate include medicamente, terapie pentru resetarea ritmului cardiac și proceduri cu cateter pentru a bloca semnalele cardiace defectuoase.

O persoană cu fibrilație atrială poate avea, de asemenea, o problemă conexă de ritm cardiac numită flutter atrial. Deși flutterul atrial este o aritmie diferită, tratamentul este destul de asemănător cu cel al fibrilației atriale.

Sursa.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend