Ce este keratoconusul?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Keratoconusul apare atunci când corneea, suprafața frontală clară, în formă de dom, a ochiului, se subțiază și se umflă treptat spre exterior, luând forma unui con.

O cornee în formă de con cauzează vedere încețoșată și poate provoca sensibilitate la lumină și strălucire. Keratoconusul afectează, de obicei, ambii ochi, deși adesea afectează un ochi mai mult decât celălalt. În general, începe să afecteze persoanele cu vârste cuprinse între 10 și 25 de ani. Afecțiunea poate progresa lent timp de 10 ani sau mai mult.

În stadiile incipiente ale keratoconusului, s-ar putea să puteți corecta problemele de vedere cu ochelari sau lentile de contact moi. Mai târziu, este posibil să trebuiască să vi se monteze lentile de contact rigide, cum ar fi lentilele sclerale. Dacă afecțiunea dumneavoastră ajunge într-un stadiu avansat, este posibil să aveți nevoie de un transplant de cornee.

Un nou tratament numit reticulare a colagenului cornean poate ajuta la încetinirea sau oprirea progresiei keratoconusului, prevenind, eventual, necesitatea unui viitor transplant de cornee. Acest tratament poate fi oferit în plus față de opțiunile de corecție a vederii de mai sus.

Simptomele

Semnele și simptomele keratoconusului se pot schimba pe măsură ce boală progresează. Acestea includ:

  • Vedere încețoșată sau distorsionată
  • Sensibilitate crescută la lumina puternică și la strălucire, care poate cauza probleme cu conducerea pe timp de noapte
  • Necesitatea de a schimba frecvent rețetele pentru ochelari
  • Înrăutățirea sau încețoșarea bruscă a vederii

Când trebuie să consultați un medic?

Consultați medicul oftalmolog (oftalmolog sau optometrist) dacă vederea dumneavoastră se înrăutățește rapid, ceea ce ar putea fi cauzat de o curbură neregulată a ochiului (astigmatism). De asemenea, el sau ea poate căuta semne de keratoconus în timpul examinărilor de rutină ale ochilor.

Sursa.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend