Ce este leucemia și care sunt cauzele ei?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Leucemia este un cancer al sângelui sau al măduvei osoase. Măduva osoasă produce celule sanguine. Leucemia se poate dezvolta din cauza unei probleme cu producția de celule sanguine. Aceasta afectează de obicei leucocitele sau celulele albe din sânge.

Leucemia este cel mai probabil să afecteze persoanele cu vârsta de peste 55 de ani, dar este, de asemenea, cel mai frecvent cancer la cei cu vârsta sub 15 ani.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

Institutul Național de Cancer estimează că 61.780 de persoaneSursa de încredere vor primi un diagnostic de leucemie în 2019. De asemenea, ei prezic că leucemia va provoca 22.840 de decese în același an.

Leucemia acută se dezvoltă rapid și se agravează rapid, dar leucemia cronică se agravează în timp. Există mai multe tipuri diferite de leucemie, iar cel mai bun tratament și șansele de supraviețuire ale unei persoane depind de tipul de leucemie pe care îl are.

În acest articol, oferim o prezentare generală a leucemiei, a cauzelor, a tratamentului, a tipului și a simptomelor.

Cauze

Leucemia se dezvoltă atunci când ADN-ul celulelor sanguine în curs de dezvoltare, în principal al celulelor albe, suferă leziuni. Acest lucru face ca celulele sanguine să crească și să se dividă necontrolat.

Celulele sanguine sănătoase mor, iar celulele noi le înlocuiesc. Acestea se dezvoltă în măduva osoasă.

Celulele sanguine anormale nu mor la un moment natural al ciclului lor de viață. În schimb, ele se acumulează și ocupă mai mult spațiu.

Pe măsură ce măduva osoasă produce mai multe celule canceroase, acestea încep să supraaglomereze sângele, împiedicând globulele albe sănătoase să crească și să funcționeze normal.

În cele din urmă, celulele canceroase depășesc numărul celulelor sănătoase din sânge.

Sursa

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend