Ce este meningita? Ce este encefalita?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Infecțiile și alte afecțiuni care afectează creierul și măduva spinării pot activa sistemul imunitar, ceea ce duce la inflamație.  Aceste boli, și inflamația rezultată, pot produce o gamă largă de simptome, inclusiv febră, dureri de cap, convulsii și modificări ale comportamentului său confuzie.  În cazuri extreme, acestea pot provoca leziuni cerebrale, accidente vasculare cerebrale sau chiar moartea.

Inflamația meningelor, membranele care înconjoară creierul și măduva spinării, se numește meningită; inflamația creierului propriu-zis se numește encefalită.  Mielita se referă la inflamarea măduvei spinării.  Atunci când sunt implicate atât creierul, cât și măduva spinării, afecțiunea se numește encefalomielită.

Care sunt semnele și simptomele?

Semnele caracteristice ale meningitei includ unele sau toate următoarele: febră bruscă, dureri de cap puternice, greață sau vărsături, vedere dublă, somnolență, sensibilitate la lumina puternică și rigiditate a gâtului.  Encefalita poate fi caracterizată prin febră, convulsii, schimbarea comportamentului, precum și confuzie și dezorientare.  Semnele neurologice aferente depind de partea creierului care este afectată de procesul encefalic, deoarece unele dintre acestea sunt destul de localizate, în timp ce altele sunt mai răspândite.

Meningita apare adesea cu simptome asemănătoare gripei, care se dezvoltă pe parcursul a 1-2 zile.  Erupții cutanate distinctive sunt observate de obicei în unele forme ale bolii.  Meningita meningococică poate fi asociată cu insuficiență renală și a glandelor suprarenale și șoc.

Persoanele cu encefalită prezintă adesea simptome ușoare asemănătoare gripei.  În cazurile mai severe, persoanele pot avea probleme de vorbire sau de auz, vedere dublă, halucinații, schimbări de personalitate și pierderea cunoștinței.  Alte complicații severe includ pierderea senzației în unele părți ale corpului, slăbiciune musculară, paralizie parțială la nivelul brațelor și picioarelor, tulburări de judecată, convulsii și pierderi de memorie.

Semnele importante de meningită sau encefalită care trebuie urmărite la un sugar includ febră, letargie, faptul că nu se trezește pentru a fi hrănit, vărsături, rigiditate corporală, iritabilitate inexplicabilă/ neobișnuită și fontanela plină sau bombată (locul moale din vârful capului).

Sursa.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend