Recomandările zilei în SHOP-ul oficial
Ce este metabolismul bazal și de câte calorii ai nevoie?

Ce este metabolismul bazal și de câte calorii ai nevoie?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Ai niște nevoie bazale + unele suplimentare. Reține asta.

Nevoia bazală de energie se referă la asigurarea unor funcții fundamentale, cum ar fi respirația, curgerea sângelui, digestia, filtrarea renală, tonusul muscular, termogeneza, adică tot ceea ce funcționează by default când tu nu faci nimic.

Vom folosi formula Harris-Benedict:

Femei – 655.1 + (9.563 x greutate în kg) + (1.850 x înălțime în cm) – (4.676 x vârstă în ani)

Bărbați – 66.47 + (13.75 x greutate în kg) + (5.003 x înălțime în cm) – (6.755 x vârstă în ani)

Pentru o femeie de 55 de kilograme, 1.59m înălțime și 30 de ani, rata metabolică bazală va fi – 655.1 + (9.563 x 55) + (1.850 x 159) – (4.676 x 30), adică 655.1 + 525.96 + 294.15 – 140.28, adică un total de 1335 calorii. 

Calculează-ți necesarul bazal. El poate fi de 1500, 1700, 1800 de calorii. Ține minte că aceste calorii îți sunt necesare zilnic doar pentru a trăi, fără să pui alte activități, cum ar fi o oră de fotbal, o plimbare lungă, cinci ture de piscină. Acolo trecem deja într-o rată de metabolism activ.

Pentru a slăbi, cel mai ușor este să atingi deficitul caloric, adică să introduci prin alimentație mai puțin decât ai nevoie zilnic, iar corpul să apeleze la depozite (rapide, glicogenice, respectiv lente, mai ales adipoase).

În cartea Dieta Perfectă te învăț (aproape) totul despre alimentația sănătoasă. Cartea nouă are acum 33% reducere în SHOP, în campania Sănătatea de nota 10.

Dacă ai ajuns până aici, îți spun că poți face 3 lucruri formidabile:

1. Am introdus pachetele cu cărți în SHOP - au reduceri foarte mari și Transport Gratuit. Te bucuri de cărți utile și susții activitatea mea!

2. Mai jos ai un modul pentru înscrierea la newsletter. Este gratuit și primești pe email 1 newsletter/săptămână cu informații prețioase, toate scrise de mine.

3. Nu uita să dai mai departe articolele pe Facebook, email, whatsapp. Copiezi linkul și postezi pe Facebook. E simplu și contează enorm pentru o educație de calitate.

Hai în comunitate! Ai parte de articole, sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate. Newsletterul este realizat cu grijă de mine și se trimite de 1-2 ori pe săptămână.
Introdu o adresă validă
Adresa asta e deja folosită
The security code entered was incorrect
Mulțumesc pentru înscriere!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Introdu o adresă validă
Adresa asta e deja folosită
The security code entered was incorrect
Mulțumesc pentru înscriere!

Articole populare

Send this to a friend