Ce este o dietă de “curățare a candidei” și ce face aceasta?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Unii practicieni de medicină complementară și alternativă (CAM) pun simptomele comune, cum ar fi oboseala, durerile de cap și memoria slabă, pe seama creșterii excesive a organismului asemănător ciupercii Candida albicans în intestine, numit uneori “sindromul drojdiei”.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

Pentru a vindeca acest sindrom, ei recomandă o dietă de curățare a candida. Dieta elimină zahărul, făina albă, drojdia și brânza, pe baza teoriei că aceste alimente favorizează creșterea excesivă a candida.

Se consideră că este normal să găsim candida în intestinul uman (tractul gastrointestinal), dar o creștere excesivă a candidei poate exacerba bolile gastrointestinale existente, cum ar fi colita ulcerativă și boala Crohn.

Cu toate acestea, există puține dovezi că schimbările alimentare pot îmbunătăți efectele unei creșteri excesive a drojdiei dacă aveți aceste afecțiuni. De obicei, medicii prescriu medicamente antifungice pentru a trata creșterea drojdiei, care este diagnosticată prin introducerea unui mic endoscop în stomac (endoscopie) și prin prelevarea unei mici mostre din mucoasa stomacală (biopsie).

Din păcate, nu există prea multe dovezi care să susțină diagnosticul de sindrom de drojdie. Și nu există studii clinice care să documenteze eficacitatea unei diete de curățare a candida pentru tratarea vreunei afecțiuni medicale recunoscute.

Nu este surprinzător faptul că multe persoane observă o ameliorare a diferitelor simptome atunci când urmează această dietă. Dacă încetați să mai consumați zahăr și făină albă, veți ajunge, în general, să eliminați majoritatea alimentelor procesate, care tind să fie mai bogate în calorii și cu o valoare nutritivă mai scăzută.

În câteva săptămâni de înlocuire a alimentelor procesate cu cele proaspete și a făinii albe cu cereale integrale, este posibil să începeți să vă simțiți mai bine în general. Acesta, mai degrabă decât oprirea creșterii drojdiei în tractul gastrointestinal, este probabil principalul beneficiu al unei diete de curățare.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend