Ce este pancreatita?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.


Pancreatita este o inflamație patologică a pancreasului. Pancreasul se află în spatele stomacului, în apropierea intestinului subțire. Acesta eliberează enzime care vă ajută să digerați alimentele și, de asemenea, reglează modul în care organismul gestionează glucoza.

Pancreatita poate apărea și dispărea rapid sau poate fi o problemă cronică. Tratamentul va depinde de faptul dacă pancreatita dumneavoastră este acută sau cronică.

Simptomele pancreatitei
Cei mai mulți oameni care au pancreatită acută sau cronică au ca simptom principal durerea abdominală medie-superioară stângă. Unele persoane care au pancreatită cronică pot prezenta inflamație la scanările imagistice de diagnosticare, dar altfel nu prezintă niciun simptom.

Alte simptome ale pancreatitei pot include:

  • durere care se înfășoară în jurul părții superioare a corpului și implică spatele într-un model asemănător unei benzi
  • indigestie
  • greață sau vărsături
  • sensibilitate abdominală
  • pierdere involuntară în greutate
  • balonare cu un abdomen umflat
  • sughițuri
  • febră

Persoanele care suferă de pancreatită cronică pot prezenta, de asemenea, steatoree, adică scaune grase care emană un miros urât.

Steatoreea poate fi un semn de malabsorbție. Acest lucru înseamnă că nu primiți toți nutrienții esențiali, deoarece pancreasul nu secretă suficiente enzime digestive pentru a descompune alimentele.

Sursa.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend