Ce este Paxlovid, noul „medicament-minune” de la Pfizer?

Ce este Paxlovid, noul „medicament-minune” de la Pfizer?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

💊 Ce este Paxlovid, noul „medicament-minune” de la Pfizer?

Am așteptat cu toții antivirale eficiente pentru acele cazuri de Covid-19 care ar putea progresa spre forme severe. Întărirea arsenalului împotriva Covid-19 reprezintă un mare salt în controlul pandemiei.

Avem deja vaccinuri eficiente – arma principală în pandemie. Concentrarea aici trebuie să fie, pentru că vaccinurile fac prevenție și sunt suficiente pentru obținerea unui control, cu o condiție: să se atingă un procent înalt de vaccinare.

Dar să revenim cu picioarele pe pământ. Trăim în România, țară lovită de fake news și manipulare. Vedem că oamenii refuză vaccinurile făcute fără probleme de occidentalii care mai au doar câteva cazuri prin ATI. Cum noi suntem mai deștepți, avem spitalele pline, sute de decese pe zi, deci nevoie mare de opțiuni terapeutice.

👉🏻 Am salutat molnupiravirul aprobat în UK, un antiviral cu o eficiență de aprox. 50% în stoparea progresiei spre forme severe/deces.La scurt timp însă, Pfizer a făcut publice rezultatele studiului cu Paxlovid, soluția lor. Pe scurt, au avut eficiență de 89% în prevenirea formelor grave.

❗️Dar este Paxlovid acel medicament-minune pe care-l așteptam cu toții?Pfizer a folosit o moleculă nouă construită special pentru Sars-Cov2, dar a mai adăugat ceva – ritonavir, un antiretroviral folosit în HIV. Ambele se potențează și se protejează, pentru un efect antiviral cât mai bun.

Pe scurt, se blochează o protează, o enzimă care ajută virusul să se multiplice. Scăzând drastic multiplicarea, organismului îi este mai ușor să controleze boala.

Studiul EPIC-HR a înrolat 1219 subiecți și datele au fost extrem de bune, cu acea eficiență de 89%. Molecula a fost bine tolerată, fără reacții adverse semnificative.

Terapia, odată aprobată, va fi însă extrem de scumpă.Vaccinarea rămâne soluția facilă, ieftină, pentru a ne ține la adăpost de formele severe de boală.

La nivelul actual în care nu prea avem soluții cu efecte semnificative, Paxlovid pare un medicament-minune. Va fi un pas crucial în controlul pandemiei, cu condiția să fie aprobat repede și să ajungă în toată lumea.

Mai multe molecule sunt în teste și vom afla detalii despre ele în perioada următoare.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Vasi Rădulescu

Eu sunt Dr. Vasi Rădulescu și sunt medic specialist, cu 15 ani de pregătire medicală. Fac aici educație pentru sănătate, cu lucruri explicate simplu, pe înțelesul tuturor. Am scris șapte cărți. Îmi doresc să construim o comunitate puternică, empatică, educată, implicată în lucruri bune, cu aplecare spre lectură, voluntariat, educație, cauze cu impact semnificativ în societate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend