Ce este Paxlovid, noul „medicament-minune” de la Pfizer?

Ce este Paxlovid, noul „medicament-minune” de la Pfizer?

💊 Ce este Paxlovid, noul „medicament-minune” de la Pfizer?

Am așteptat cu toții antivirale eficiente pentru acele cazuri de Covid-19 care ar putea progresa spre forme severe. Întărirea arsenalului împotriva Covid-19 reprezintă un mare salt în controlul pandemiei.

Avem deja vaccinuri eficiente – arma principală în pandemie. Concentrarea aici trebuie să fie, pentru că vaccinurile fac prevenție și sunt suficiente pentru obținerea unui control, cu o condiție: să se atingă un procent înalt de vaccinare.

Dar să revenim cu picioarele pe pământ. Trăim în România, țară lovită de fake news și manipulare. Vedem că oamenii refuză vaccinurile făcute fără probleme de occidentalii care mai au doar câteva cazuri prin ATI. Cum noi suntem mai deștepți, avem spitalele pline, sute de decese pe zi, deci nevoie mare de opțiuni terapeutice.

👉🏻 Am salutat molnupiravirul aprobat în UK, un antiviral cu o eficiență de aprox. 50% în stoparea progresiei spre forme severe/deces.La scurt timp însă, Pfizer a făcut publice rezultatele studiului cu Paxlovid, soluția lor. Pe scurt, au avut eficiență de 89% în prevenirea formelor grave.

❗️Dar este Paxlovid acel medicament-minune pe care-l așteptam cu toții?Pfizer a folosit o moleculă nouă construită special pentru Sars-Cov2, dar a mai adăugat ceva – ritonavir, un antiretroviral folosit în HIV. Ambele se potențează și se protejează, pentru un efect antiviral cât mai bun.

Pe scurt, se blochează o protează, o enzimă care ajută virusul să se multiplice. Scăzând drastic multiplicarea, organismului îi este mai ușor să controleze boala.

Studiul EPIC-HR a înrolat 1219 subiecți și datele au fost extrem de bune, cu acea eficiență de 89%. Molecula a fost bine tolerată, fără reacții adverse semnificative.

Terapia, odată aprobată, va fi însă extrem de scumpă.Vaccinarea rămâne soluția facilă, ieftină, pentru a ne ține la adăpost de formele severe de boală.

La nivelul actual în care nu prea avem soluții cu efecte semnificative, Paxlovid pare un medicament-minune. Va fi un pas crucial în controlul pandemiei, cu condiția să fie aprobat repede și să ajungă în toată lumea.

Mai multe molecule sunt în teste și vom afla detalii despre ele în perioada următoare.

pachete exclusive cu Transport GRATUIT Pachete cu cărțile mele

+ cărți CADOU!

Hai în comunitate! Ai parte de articole, sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate. Newsletterul este realizat cu grijă de mine și se trimite de 1-2 ori pe săptămână.
Introdu o adresă validă
Adresa asta e deja folosită
The security code entered was incorrect
Mulțumesc pentru înscriere!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Introdu o adresă validă
Adresa asta e deja folosită
The security code entered was incorrect
Mulțumesc pentru înscriere!

Articole populare