Ce este, sau nu, autismul


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Autismul este o gamă largă sau un spectru de tulburări cerebrale care se observă de obicei la copiii mici. Autismul este, de asemenea, denumit tulburare de spectru autist sau ASD. Ideea generală este că scade capacitatea individului de a comunica și de a relaționa emoțional cu ceilalți ( deficit în dezvoltarea, menținerea și înțelegerea relațiilor, dificultăți în comunicarea verbală sau non verbală, deficiențe în interacțiunea socială ).Această dizabilitate poate varia de la ușoară la severă.

Autismul apare de aproximativ patru până la cinci ori mai des la băieți decât la fete.

Autismul este o tulburare, nu o boală. Există multe tulburări cerebrale care intră în categoria autismului, cum ar fi

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pus cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


  • tulburarea autistă
  • tulburarea pervazivă de dezvoltare nespecificată
  •  sindromul Asperger. (incapacitatea de a înțelege limbajul non verbal, dincolo de cuvinte, incapacitatea de a se transpune și a înțelege cum gândesc alte persoane, vorbire întârziată și cu vocabular redus, un comportament repetitiv care îi împiedică să desfășoare diverse activități. Ei însă sunt supradotați intelectual și excelează în domenii ale științelor exacte și domeniul artistic)

Ce înseamnă „Spectru”?
„Spectrul”  se referă la gama largă de simptome, dizabilități și severitatea tulburării. Este vorba de cele prezentate mai sus.

Reține, nu este o boală contagioasă, nu se transmite, nu e un refuz de a comunica, nu este o consecință a educației și a celor 7 ani de acasă, nu este vindecabilă complet și nu, vaccinurile nu dau autism.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend