Ce este sindromul durerii regionale complexe?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Sindromul durerii regionale complexe (SDRC) este un termen larg care descrie durerea și inflamația excesivă și prelungită care urmează unei leziuni la un braț sau la un picior. SDRC are forme acute (recente, de scurtă durată) și cronice (care durează mai mult de șase luni). Înainte, SDRC era cunoscut sub numele de distrofie simpatică reflexă (DSR). Persoanele cu SDRC au combinații schimbătoare de durere spontană sau durere în exces, care este mult mai mare decât în mod normal, în urma unei atingeri. Alte simptome includ modificări ale culorii pielii, ale temperaturii și/sau umflături pe brațul sau piciorul la locul leziunii. Deși SDRC se ameliorează în timp, dispărând în cele din urmă la majoritatea persoanelor, rarele cazuri severe.

Cele mai multe boli SDRC sunt cauzate de funcționarea necorespunzătoare a fibrelor nervoase periferice de tip C care transportă mesajele de durere către creier. Focalizarea lor excesivă declanșează, de asemenea, o inflamație menită să favorizeze vindecarea și odihna după o leziune. La unele persoane, leziunea nervoasă este evidentă, dar la altele poate fi nevoie de un specialist pentru a localiza și trata leziunea.

Din punct de vedere istoric, oamenii erau clasificați ca având SDRC-I (denumit anterior RSD) atunci când existau incertitudini cu privire la nervul exact lezat.

După ce un medic identifica nervul specific lezat, oamenii sunt diagnosticați ca având SDRC-II (cunoscut anterior sub numele de cauzalgie). Multe persoane diagnosticate cu SDRC-II au leziuni mai extinse care lezează, de asemenea, nervii care merg la mușchi (nervii motori) pentru a provoca slăbiciune și contracție musculară în anumite zone, ceea ce face mai ușor de identificat. Nervii motori controlează mișcarea mușchilor aflați sub control conștient, cum ar fi cei folosiți pentru a merge, a apuca lucruri sau a vorbi.

Deoarece ambele tipuri de SDRC au simptome identice, ambele pot fi cauzate de leziuni nervoase, deși leziunile nervoase în cazul SDRC-I sunt de obicei mai subtile și trec neobservate.

SDRC este mai frecvent la femei, dar poate apărea la oricine și la orice vârstă, cu un vârf în jurul vârstei de 40 de ani. Este rar la persoanele în vârstă, care au mai puțină inflamație după leziune, și la copiii mici care se vindecă repede și complet.

SDRC este foarte variabil:

Cele mai multe afecțiuni sunt ușoare și se recuperează în decurs de câteva luni până la câțiva ani, pe măsură ce nervul lezat se reface. Dacă acest lucru nu se întâmplă, simptomele pot persista pentru a provoca invaliditate pe termen lung.

Rezultatul depinde nu numai de gravitatea leziunii inițiale, ci și de sănătatea generală și nervoasă subiacentă a persoanei. Persoanele mai tinere, copiii și adolescenții se recuperează aproape întotdeauna, la fel ca și adulții mai în vârstă cu o circulație și o nutriție bune. Fumatul este un impediment major pentru regenerarea nervilor, la fel ca și diabetul și chimioterapia anterioară. Îndepărtarea barierelor din calea vindecării crește șansele și viteza de recuperare.

Rari sunt indivizii care se confruntă cu durere severă prelungită și handicap în ciuda tratamentului. Acest lucru poate indica probleme separate care interferează cu vindecarea și care necesită teste și tratamente suplimentare.

Sursa.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend