Ce este sindromul picioarelor neliniștite?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Sindromul picioarelor neliniștite (Restless Legs Syndrome), poate duce la insomnie și este considerată o tulburare de somn. Este o tulburare a sistemului nervos care afectează picioarele, provocând impulsuri anormale de a le mișca. Din păcate, aceste îndemnuri par să apară mai frecvent noaptea și să provoace întreruperea somnului.

Ce cauzează sindromul picioarelor neliniștite?

Cauza sindromului picioarelor neliniștite este necunoscută în majoritatea cazurilor, deși genetica poate juca un rol. Nivelurile scăzute de fier din creier pot duce, de asemenea, la această afecțiune.

Simptome 

Picioarele se simt inconfortabile, mai ales atunci când sunt culcate, determinând persoana afectată să simtă nevoia să le deplaseze, la intervale foarte scurte de timp. Senzații similare pot fi resimțite în brațe, trunchi sau cap. Aceste senzații pot perturba somnul, fiindcă RLS apare frecvent mai mult noaptea. Frecvența acestor episoade variază în funcție de gravitatea cazului.

Tratamentul sindromului picioarelor neliniștite

  • Fă mișcare des cu membrele afectate
  • Tratează afecțiunile medicale asociate (de exemplu, neuropatie periferică, diabet)
  • Schimbă stilul de viață (oprește fumatul, poți reduce cofeina și alcoolul, ia suplimente de fier, fă exerciții moderate, băi fierbinți)
  • Există tratament medicamentos, cu prescripție.

Sursa[/vc_column_text]

[/vc_column][/vc_row]

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend