Ce este spina bifida?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Spina bifida este un defect congenital care afectează în principal coloana vertebrală. În mod normal, în prima lună de sarcină, un set special de celule formează “tubul neural”. Partea superioară a tubului devine creierul, iar restul devine măduva spinării și structurile din jurul acesteia.  În cazul spina bifida, tubul neural nu se închide până la capăt și unele dintre oasele coloanei vertebrale nu se închid în spate.

Adesea, anomalii ale creierului (cum ar fi hidrocefalia, descrisă mai jos) însoțesc anomalii ale coloanei vertebrale deoarece tubul neural se închide mai întâi în mijloc și apoi închiderea continuă atât în sus, cât și în jos – ceea ce înseamnă că, dacă se întâmplă ceva care împiedică formarea normală a coloanei vertebrale, poate împiedica și formarea normală a părții creierului care se formează (închide) în același timp.

Termenul de defect de tub neural descrie un grup de afecțiuni, inclusiv spina bifida, care apar atunci când tubul neural nu se închide până la capăt.

Cauza exactă a spina bifida este necunoscută.  Nu există un tratament, dar majoritatea persoanelor cu spina bifida duc o viață lungă și productivă.  Oamenii de știință suspectează că factorii genetici, nutriționali și de mediu joacă un rol în spina bifida.  Persoanele cu spina bifida au abilități și probleme medicale diferite.

Sursa.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend