Ce este stresul?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Stresul este o reacție psihologică și fizică normală la cerințele vieții. O cantitate mică de stres poate fi benefică, motivându-vă să aveți performanțe bune. Dar multiplele provocări zilnice, cum ar fi statul în trafic, respectarea termenelor limită și plata facturilor, vă pot împinge dincolo de capacitatea dumneavoastră de a face față.

Creierul tău vine cablat cu un sistem de alarmă pentru protecția ta. Atunci când creierul percepe o amenințare, el semnalează corpului dumneavoastră să elibereze o explozie de hormoni care vă cresc ritmul cardiac și vă ridică tensiunea arterială. Acest răspuns de tip “luptă sau fugi” vă alimentează pentru a face față amenințării.

Odată ce amenințarea a dispărut, corpul dumneavoastră este menit să revină la o stare normală, relaxată. Din nefericire, complicațiile neîntrerupte ale vieții moderne înseamnă că sistemele de alarmă ale unor oameni se opresc rareori.

Managementul stresului vă oferă o serie de instrumente pentru a vă reseta sistemul de alarmă. Acesta vă poate ajuta mintea și corpul să se adapteze (reziliență). Fără aceasta, corpul dumneavoastră ar putea fi mereu în stare de alertă maximă. În timp, stresul cronic poate duce la probleme grave de sănătate.

Nu așteptați până când stresul vă afectează sănătatea, relațiile sau calitatea vieții. Începeți de astăzi să practicați tehnici de gestionare a stresului.

Sursa.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend