Ce este tremorul?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Tremorul este o contracție musculară involuntară, ritmică, care duce la mișcări de tremurături în una sau mai multe părți ale corpului.  Este o tulburare obișnuită a mișcărilor care afectează cel mai adesea mâinile, dar poate apărea și la nivelul brațelor, capului, corzilor vocale, trunchiului și picioarelor.  Tremorul poate fi intermitent (care apare în momente separate, cu pauze) sau constant.  Poate să apară sporadic (de unul singur) sau să apară ca urmare a unei alte tulburări.

Tremorul este cel mai frecvent în rândul adulților de vârstă mijlocie și a celor în vârstă, deși poate apărea la orice vârstă.  Tulburarea afectează, în general, bărbații și femeile în mod egal.

Tremorul nu pune în pericol viața.  Cu toate acestea, poate fi jenant și chiar invalidant, făcând dificilă sau chiar imposibilă îndeplinirea sarcinilor de la locul de muncă și din viața de zi cu zi.

Care sunt cauzele tremorului?

În general, tremorul este cauzat de o problemă în părțile profunde ale creierului care controlează mișcările.  Cele mai multe tipuri de tremor nu au o cauză cunoscută, deși există unele forme care par să fie moștenite și care se transmit în familie.

Tremorul poate apărea de unul singur sau poate fi un simptom asociat cu o serie de tulburări neurologice, inclusiv:

  • scleroza multiplă
  • accident vascular cerebral
  • leziuni cerebrale traumatice
  • boli neurodegenerative care afectează părți ale creierului (de exemplu, boala Parkinson).

Alte cauze cunoscute pot include:

  • utilizarea anumitor medicamente (în special medicamente pentru astm, amfetamine, cofeină, corticosteroizi și medicamente utilizate pentru anumite tulburări psihiatrice și neurologice)
  • abuzul sau sevrajul de alcool
  • otrăvirea cu mercur
  • tiroidă hiperactivă
  • insuficiență hepatică sau renală
  • anxietate sau panică.

Sursa.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Tags: tremor

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend