Ce este tulburarea bipolară


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Tulburarea bipolară, numită anterior depresie maniacală, este o afecțiune de sănătate mintală care provoacă modificări extreme ale dispoziției, care includ afectări emoționale de tip manie sau hipomanie și alte episoade depresie, când deveniți deprimat, vă puteți simți trist sau fără speranță și puteți pierde interesul sau plăcerea pentru majoritatea activităților.

Când starea de spirit se schimbă în manie sau hipomanie (mai puțin extremă decât mania), vă puteți simți euforic, plin de energie sau iritabil în mod neobișnuit. Aceste schimbări de dispoziție pot afecta somnul, energia, activitatea, judecata, comportamentul și capacitatea de a gândi clar. Episoadele de schimbări ale dispoziției pot apărea rar sau de mai multe ori pe an.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

În timp ce majoritatea oamenilor vor avea unele simptome emoționale între episoade, este posibil ca unii să nu experimenteze niciunul. Deși tulburarea bipolară este o afecțiune pe tot parcursul vieții, vă puteți gestiona schimbările de dispoziție și alte simptome urmând un plan de tratament. În majoritatea cazurilor, tulburarea bipolară este tratată cu medicamente și consiliere psihologică (psihoterapie).

Dacă aveți tulburare bipolară, este posibil să aveți o altă afecțiune de sănătate care trebuie tratată împreună cu tulburarea bipolară. Unele afecțiuni pot agrava simptomele tulburării bipolare sau pot face tratamentul mai puțin reușit. Exemplele includ:

  • Tulburări de anxietate
  • Tulburari de alimentatie
  • Tulburare de deficit de atenție / hiperactivitate (ADHD)
  • Probleme cu alcoolul sau drogurile
  • Probleme de sănătate fizică, precum boli de inimă, probleme cu tiroida, dureri de cap sau obezitate

Sursa

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend