Ce este un test de lipază?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Pancreasul produce o enzimă numită lipază. Atunci când mâncați, lipaza este eliberată în tractul digestiv. Lipaza vă ajută intestinele să descompună grăsimile din alimentele pe care le consumați.

Anumite niveluri de lipază sunt necesare pentru a menține funcția digestivă și celulară normală. Dar nivelurile anormal de ridicate ale enzimei din sânge pot indica o problemă de sănătate.

Un test de lipază serică măsoară cantitatea de lipază din organism. Medicul poate solicita, de asemenea, un test de amilază în același timp cu testul de lipază. Un test de amilază este utilizat pentru a diagnostica bolile pancreasului, dar este folosit mai rar, deoarece poate să apară la un nivel ridicat din cauza altor probleme. Rezultatele acestor teste sunt utilizate de obicei pentru a diagnostica și monitoriza anumite afecțiuni specifice de sănătate, inclusiv:

  • pancreatita acută
  • pancreatita cronică, care este o umflătură cronică sau recurentă a pancreasului
  • boala celiacă
  • cancerul pancreatic

În SHOP-ul oficial Dr. Vasi Rădulescu ai cărți pline de sănătate. Inclusiv pentru cei mici. Oferte speciale și transport gratuit la orice comandă de peste 49 de lei!

-67%

Pachet upgrade, 6 carti + cana cu MOTIVATIE

2
90,00lei
-62%

O alta poveste de iubire

2
16,00lei
-62%

Culorile uitarii

2
16,00lei
-73%

Pachet 7 cărți + Cană cu Motivație

1
100,00lei

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend