Ce mă pune la risc pentru cancerul de vezică?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.


Factorii care pot crește riscul de cancer de vezică urinară includ:

Fumatul. Fumatul de țigări, trabucuri sau pipe poate crește riscul de cancer de vezică urinară prin faptul că provoacă acumularea de substanțe chimice nocive în urină. Atunci când fumați, organismul procesează substanțele chimice din fum și elimină o parte dintre ele în urină. Aceste substanțe chimice dăunătoare pot deteriora mucoasa vezicii urinare, ceea ce poate crește riscul de cancer.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!


Creșterea vârstei. Riscul de cancer de vezică urinară crește pe măsură ce îmbătrâniți. Deși poate apărea la orice vârstă, majoritatea persoanelor diagnosticate cu cancer de vezică urinară au peste 55 de ani.


Faptul că sunteți bărbat. Bărbații sunt mai predispuși decât femeile să dezvolte cancer de vezică urinară.
Expunerea la anumite substanțe chimice. Rinichii joacă un rol cheie în filtrarea substanțelor chimice dăunătoare din sânge și în deplasarea lor în vezica urinară. Din acest motiv, se crede că a fi în preajma anumitor substanțe chimice poate crește riscul de cancer de vezică urinară. Printre substanțele chimice legate de riscul de cancer de vezică urinară se numără arsenicul și substanțele chimice utilizate în fabricarea coloranților, a cauciucului, a pielii, a textilelor și a produselor de vopsire.


Tratamentul anterior împotriva cancerului. Tratamentul cu ciclofosfamida, un medicament anticanceros, crește riscul de cancer de vezică urinară. Persoanele care au primit tratamente cu radiații care vizează pelvisul pentru un cancer anterior au un risc mai mare de a dezvolta cancer de vezică urinară.


Inflamația cronică a vezicii urinare. Infecțiile sau inflamațiile urinare cronice sau repetate (cistită), cum s-ar putea întâmpla în cazul utilizării pe termen lung a unui cateter urinar, pot crește riscul apariției unui cancer de vezică cu celule scuamoase. În unele zone ale lumii, carcinomul cu celule scuamoase este legat de inflamația cronică a vezicii urinare cauzată de infecția parazitară cunoscută sub numele de schistosomioză.


Antecedente personale sau familiale de cancer. Dacă ați avut cancer de vezică urinară, aveți mai multe șanse să îl aveți din nou. Dacă una dintre rudele dvs. de sânge – un părinte, un frate sau un copil – are antecedente de cancer de vezică urinară, este posibil să aveți un risc crescut de boală, deși este rar ca cancerul de vezică urinară să se transmită în familie. Un istoric familial de sindrom Lynch, cunoscut și sub numele de cancer colorectal ereditar nepolipozant (HNPCC), poate crește riscul de cancer la nivelul sistemului urinar, precum și la nivelul colonului, uterului, ovarelor și al altor organe.

Sursa.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend