Ce poți face acasă pentru a te ajuta în alergii


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Există o varietate de remedii casnice și pași preventivi pe care o persoană îi poate face pentru a-și reduce simptomele alergice. Exemple de acestea includ:

Menținerea ferestrelor închise când numărul polenului este mare.

Utilizarea filtrelor speciale HEPA în orificiile de aer condiționat centrale ar putea ajuta la filtrarea polenului din sistemul de aer.

Schimbarea hainelor de fiecare dată după intrarea din exterior pentru a limita expunerea la polen.

O baie sau un duș în fiecare noapte înainte de a merge la culcare pentru a scăpa pielea și părul de acumularea de polen.

Spălați lenjeria de pat în apă fierbinte, cu săpun cel puțin o dată pe săptămână.

Sunt disponibile multe remedii casnice pentru alergii, dar cercetările nu au dovedit încă că sunt eficiente. Un exemplu de remediu la domiciliu este consumul de miere făcută de casă, raw. Unii experți în alimente naturale susțin consumul de miere locală că poate ajuta la reducerea alergiilor la polen, în același mod în care o fac tratamentele. Cu toate acestea, Colegiul American de Alergie, Astm și Imunologie nu au găsit nicio cercetare care să confirme că acest lucru va ajuta la reducerea simptomelor alergice.

Alte remedii casnice care pot ajuta la combaterea unei alergii la polen includ:

-Bea ceaiuri din plante făcute cu gingko, ciulin de lapte, trifoi roșu, urzici. Aceste preparate pe bază de plante pot avea efecte antiinflamatorii, care ar putea reduce simptomele alergice.

-Folosind instrumente de irigare salină nazală, pentru a curăța nasul, sau apă caldă și sare.

-Utilizarea de capsule pe bază de plante, cum ar fi Allium cepa sau Euphrasia.

Remediile casnice de mai sus nu sunt dovedite științific ca fiind eficiente, dar dovezile anecdotice sugerează că pot ajuta unii oameni.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend