Ce poți face pentru durerile de sân


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Pentru multe persoane, durerile de sân se rezolvă de la sine în timp. Este posibil să nu aveți nevoie de niciun tratament.

Dacă aveți nevoie de ajutor pentru a vă gestiona durerea sau dacă aveți nevoie de tratament, medicul dvs. vă poate recomanda următoarele

  • Să eliminați o cauză subiacentă sau un factor agravant. Acest lucru poate implica o simplă ajustare, cum ar fi purtarea unui sutien cu susținere suplimentară.
  • Utilizați un medicament antiinflamator nesteroidian topic (AINS). Este posibil să aveți nevoie să folosiți AINS atunci când durerea este intensă. Medicul vă poate recomanda să aplicați o cremă AINS direct pe zona în care simțiți durerea.
  • Adaptați pilulele contraceptive. Dacă luați pilule contraceptive, săriți peste săptămâna fără pilule sau schimbați metodele contraceptive poate ajuta la simptomele durerii mamare. Dar nu încercați acest lucru fără sfatul medicului.
  • Reduceți doza de terapie hormonală la menopauză. Ați putea lua în considerare reducerea dozei de terapie hormonală la menopauză sau oprirea ei în totalitate.
  • Luați un medicament cu prescripție medicală. Danazol este singurul medicament cu prescripție medicală aprobat de Food and Drug Administration pentru tratarea sânilor fibrochistici. Cu toate acestea, danazol prezintă riscul unor efecte secundare potențial severe, cum ar fi probleme cardiace și hepatice, precum și creșterea în greutate și modificări ale vocii. Tamoxifenul, un medicament eliberat pe bază de prescripție medicală pentru tratamentul și prevenirea cancerului de sân, poate fi de ajutor, dar acest medicament prezintă, de asemenea, un potențial de efecte secundare care pot fi mai supărătoare decât durerea de sân în sine.

Vitaminele și suplimentele alimentare pot diminua simptomele și severitatea durerii de sân la unele persoane. Întrebați-vă medicul dacă unul dintre acestea v-ar putea ajuta – și întrebați despre doze și orice posibile efecte secundare:

  • Vitamina E. Studiile timpurii au arătat un posibil efect benefic al vitaminei E asupra durerii mamare la femeile premenstruale care se confruntă cu dureri mamare care fluctuează în timpul ciclului menstrual. Într-un studiu, 200 de unități internaționale (UI) de vitamina E administrate de două ori pe zi, timp de două luni, au îmbunătățit simptomele la femeile cu dureri de sân ciclice. Nu a existat niciun beneficiu suplimentar după patru luni.

Pentru adulții cu vârsta peste 18 ani, persoanele însărcinate și femeile care alăptează, doza maximă de vitamina E este de 1.000 de miligrame pe zi (sau 1.500 UI).

Dacă încercați un supliment pentru durerile de sân, întrerupeți administrarea acestuia dacă nu observați nicio îmbunătățire a durerilor de sân după câteva luni. Încercați doar un singur supliment la un moment dat, astfel încât să puteți determina în mod clar care dintre ele ajută la ameliorarea durerii – sau nu.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend