Ce poți face să previi episoadele de dermatită


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Următoarele sfaturi pot ajuta la prevenirea episoadelor de dermatită (erupții) și la minimizarea efectelor:

Hidratați-vă pielea cel puțin de două ori pe zi. Cremele, unguentele și loțiunile susțin hidratarea. Alege un produs sau care funcționează bine pentru tine. Folosirea vaselinei pe pielea bebelușului poate ajuta la prevenirea dezvoltării dermatitei atopice.


Încercați să identificați și să evitați factorii declanșatori care agravează afecțiunea. Printre lucrurile care pot agrava reacția pielii se numără transpirația, stresul, obezitatea, săpunurile, detergenții, praful și polenul. Reduceți expunerea la factorii declanșatori.

Bebelușii și copiii pot avea crize de la consumul anumitor alimente, inclusiv ouă, lapte, soia și grâu. Discutați cu medicul copilului despre identificarea potențialelor alergii alimentare.

Faceți băi sau dușuri mai scurte. Limitați-vă băile și dușurile la 10 până la 15 minute. Și folosiți apă călduță, mai degrabă decât fierbinte.


Faceți o baie cu înălbitor. Academia Americană de Dermatologie recomandă să luați în considerare o baie de înălbitor pentru a ajuta la prevenirea erupțiilor. O baie de leșie diluată scade bacteriile de pe piele și infecțiile aferente. Adăugați 1/2 ceașcă (118 mililitri) de înălbitor de uz casnic, nu de înălbitor concentrat, într-o cadă (150 de litri) plină cu apă caldă. Măsurile se referă la o cadă de dimensiuni standard americane umplută până la orificiile de scurgere a prea plinului.

Înmuiați de la gât în jos sau doar zonele afectate ale pielii timp de aproximativ 10 minute. Nu scufundați capul. Faceți o baie cu înălbitor nu mai mult de două ori pe săptămână.

Folosiți numai săpunuri delicate. Alegeți săpunuri blânde. Săpunurile deodorante și săpunurile antibacteriene pot elimina mai multe uleiuri naturale și vă pot usca pielea.


Uscați-vă cu grijă. După baie, uscați-vă ușor pielea cu un prosop moale și aplicați o cremă hidratantă cât timp pielea este încă umedă.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend