Ce să faci dacă îți pierzi dinții într-un accident


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

În timp ce parodontita și cariile dentare sunt extrem de prevenibile printre cauzele pierderilor dinținlor, se întâmplă accidente. Indiferent dacă este vorba de sport sau de mestecatul lucrurilor foarte tari și dure, dinții pot fi răniți sau rupți.

În ambele situații, este esențial să știți cum să gestionați urgențele dentare și să vă adresați imediat medicului dentist. Dacă un dinte este lovit, amintiți-vă aceste lucruri ce trebuie sau nu trebuie făcute, recomandate de Asociația Americană de Endodonție:

De făcut:

Puneți dintele în poziția lui imediat, în alveola dentară. Dacă nu poate fi pus la loc până ajungeți la stomatolog, puneți-l în lapte, în gură lângă obraz sau într-un set special de conservare a dinților de urgență.

-Consultați un medic endodont sau dentist în termen de 30 de minute de la pierderea acestuia, dacă este posibil.

Ce nu trebuie să faceți:

Nu atingeți rădăcina.

Nu clătiți dintele cu săpun sau substanțe chimice.

Nu înfășurați dintele într-o țesătură sau o cârpă.

Dacă dintele se rupe, dar nu este eliminat, apelează la medicul dentist și programează imediat o întâlnire. Păstrați zona curată, clătind cu apă caldă, mai ales dacă gingiile sunt dureroase. Dacă există margini ascuțite ale dintelui, ceara dentară este disponibilă la majoritatea farmaciilor.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend