Ce simptome dă neurinomul acustic?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Neuromul acustic, cunoscut și sub numele de schwannom vestibular, este o tumoare necanceroasă și, de obicei, cu creștere lentă, care se dezvoltă pe nervul principal (vestibular) care duce de la urechea internă la creier. Ramurile acestui nerv influențează în mod direct echilibrul și auzul, iar presiunea exercitată de un neurom acustic poate provoca pierderea auzului, țiuituri în ureche și instabilitate.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

Neuromul acustic apare, de obicei, din celulele Schwann care acoperă acest nerv și crește încet sau deloc. Rareori, acesta poate crește rapid și poate deveni suficient de mare pentru a apăsa pe creier și a interfera cu funcțiile vitale.

Tratamentele pentru neuromul acustic includ monitorizarea regulată, radiații și îndepărtarea chirurgicală.

Simptome

Semnele și simptomele neuromului acustic sunt deseori ușor de trecut cu vederea și pot dura mulți ani până să se dezvolte. Acestea apar de obicei din cauza efectelor tumorii asupra nervilor auditivi și de echilibru. Presiunea exercitată de tumoră asupra nervilor din apropiere care controlează mușchii faciali și senzațiile (nervii facial și trigemen), asupra vaselor de sânge din apropiere sau asupra structurilor cerebrale poate, de asemenea, cauza probleme.

Pe măsură ce tumora crește, aceasta poate provoca semne și simptome mai vizibile sau mai severe.

Semnele și simptomele comune ale neuromului acustic includ:

Pierderea auzului, care se înrăutățește, de obicei, treptat, pe parcursul a luni sau ani – deși în cazuri rare, brusc – și care apare pe o singură parte sau mai severă pe o singură parte

Țiuit (tinitus) în urechea afectată

Instabilitate sau pierderea echilibrului

Amețeală (vertij)

Amorțeală și slăbiciune facială sau pierderea mișcărilor musculare

În cazuri rare, un neurom acustic poate crește suficient de mare încât să comprime trunchiul cerebral și să pună în pericol viața.

Sursa.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend