Ce sunt convulsiile febrile?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Convulsiile febrile sunt crize sau convulsii care apar la copiii mici și sunt declanșate de febră.  Febra poate însoți bolile comune ale copilăriei, cum ar fi răceala, gripa sau o infecție a urechii.  În unele cazuri, este posibil ca un copil să nu aibă febră în momentul convulsiei, dar să dezvolte una câteva ore mai târziu.

A avea o criză febrilă nu înseamnă că un copil suferă de epilepsie, deoarece această tulburare se caracterizează prin crize recurente care nu sunt declanșate de febră. 

Dacă un copil are febră, majoritatea părinților vor folosi medicamente pentru scăderea febrei, cum ar fi paracetamolul sau ibuprofenul, pentru a face copilul să se simtă mai confortabil.  Cu toate acestea, studiile arată că acest lucru nu reduce riscul de a avea o altă criză febrilă.

Simptomele

Cele mai multe convulsii febrile durează doar câteva minute și sunt însoțite de o febră de peste 38,3°C.  Copiii mici, cu vârste cuprinse între aproximativ 6 luni și 5 ani, sunt cei mai susceptibili de a suferi crize febrile.  Copiii prezintă cel mai mare risc de a avea o criză febrilă la vârsta de 2 ani.  Simptomele pot include:

  • Copilul își va pierde cunoștința
  • Ambele brațe și picioare vor tremura incontrolabil
  • Rularea ochilor
  • Rigiditate a membrelor

Uneori, în timpul unei crize febrile, un copil își poate pierde cunoștința, dar nu va tremura sau nu se va mișca în mod vizibil.

Deși pot fi înfricoșătoare pentru părinți, crizele febrile scurte (mai puțin de 15 minute) nu cauzează probleme de sănătate pe termen lung.  Cu toate acestea, dacă apare o alta, este mai probabil să fie prelungită.  O criză febrilă inițială prelungită nu crește substanțial riscul de crize febrile recurente.  Chiar și convulsiile prelungite (care durează mai mult de 15 minute) sunt în general inofensive, dar implică un risc crescut de apariție a epilepsiei.

Sursa.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend