Ce sunt enzimele?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

O enzimă este un tip de proteină care se găsește în interiorul unei celule. Enzimele creează reacții chimice în organism. De fapt, acestea accelerează rata unei reacții chimice pentru a contribui la susținerea vieții.

Enzimele din corpul tău ajută la îndeplinirea unor sarcini foarte importante. Printre acestea se numără construirea mușchilor, distrugerea toxinelor și descompunerea particulelor de alimente în timpul digestiei.

Forma unei enzime este legată de funcția sa. Căldura, bolile sau condițiile chimice dure pot deteriora enzimele și le pot schimba forma. Când se întâmplă acest lucru, o enzimă nu mai funcționează. Acest lucru afectează procesele din organism pe care enzima a ajutat să le susțină.

Enzimele sunt produse în mod natural în organism.

De exemplu, enzimele sunt necesare pentru bună funcționare a sistemului digestiv. Enzimele digestive sunt produse în principal în pancreas, stomac și intestinul subțire. Dar chiar și glandele tale salivare produc enzime digestive pentru a începe să descompună moleculele de alimente în timp ce încă mestecați. De asemenea, poţi lua enzime sub formă de pastile dacă ai anumite probleme digestive.

Tipuri de enzime
Există trei tipuri principale de enzime digestive. Acestea sunt clasificate în funcție de reacțiile pe care ajută la catalizarea lor:

Amilaza descompune amidonul și carbohidrații în zaharuri.
Proteaza descompune proteinele în aminoacizi.
Lipaza descompune lipidele, care sunt grăsimi și uleiuri, în glicerol și acizi grași.

Sursa.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend