Ce sunt malformațiile arteriovenoase?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Malformațiile arterio-venoase (MAV) sunt încurcături anormale de vase de sânge care provoacă multiple conexiuni neregulate între artere și vene.  Aceste malformații apar cel mai adesea în măduva spinării și în orice parte a creierului său pe suprafața acestuia, dar se pot dezvolta și în alte părți ale corpului.

În mod normal, arterele transportă sângele bogat în oxigen de la inimă către celulele, organele și țesuturile corpului; venele returnează sângele cu mai puțin oxigen către plămâni și inimă.  Dar în cazul unei MAV, absența capilarelor – o rețea de vase de sânge mici care fac legătura între artere și vene și livrează oxigenul către celule – creează o scurtătură pentru că sângele să treacă direct din artere în vene și să ocolească țesutul, ceea ce poate duce la deteriorarea țesutului și la moartea celulelor nervoase și a altor celule.  În timp, unele MAV devin progresiv mai mari, pe măsură ce crește cantitatea de flux sanguin.

În unele cazuri, un vas de sânge slăbit se poate sparge, revărsând sânge în creier (hemoragie) care poate provoca accident vascular cerebral și leziuni cerebrale.  Alte probleme neurologice includ dureri de cap, slăbiciune, convulsii, durere și probleme cu vorbirea, vederea sau mișcarea.  În cele mai multe cazuri, persoanele cu MAV neurologice prezintă puține, dacă nu chiar niciun simptom semnificativ.

Nu este clar de ce se formează MAV-urile.  Cel mai adesea, MAV-urile sunt congenitale, dar pot apărea sporadic.  În unele cazuri, MAV poate fi moștenită, dar este mai probabil ca alte afecțiuni moștenite să crească riscul de a avea o MAV.  Malformațiile tind să fie descoperite doar întâmplător, de obicei în timpul tratamentului pentru o afecțiune fără legătură sau la autopsie.  Se estimează că MAV cerebrale apar la mai puțin de un procent din populația generală; în fiecare an, aproximativ un procent dintre cei cu MAV vor muri ca urmare directă a MAV.

Opțiunile de tratament depind de tipul de MAV, de localizarea să, de simptomele vizibile și de starea generală de sănătate a individului.

Sursa.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend