Ce sunt miopatiile inflamatorii?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Miopatiile inflamatorii sunt un grup de boli care implică inflamații musculare cronice (de lungă durată), slăbiciune musculară și, în unele cazuri, dureri musculare. Miopatia este un termen medical general utilizat pentru a descrie o serie de afecțiuni care afectează mușchii. Toate miopatiile cauzează slăbiciune musculară.

Cele patru tipuri principale de miopatii inflamatorii cronice, sau pe termen lung, sunt:

  • polimiozita
  • dermatomiozita
  • miozita cu corp de incluziune
  • miopatie autoimună necrozantă

Care sunt cauzele acestor afecțiuni?

Miozita, sau inflamația generală a mușchilor, poate fi cauzată de:

  • tulburări autoimune în care sistemul imunitar atacă mușchii
  • o reacție alergică în urma expunerii la o substanță toxică sau la un medicament
  • un virus sau un alt organism infecțios, cum ar fi bacterii sau ciuperci

Deși cauza multor miopatii inflamatorii este necunoscută, majoritatea sunt considerate a fi tulburări autoimune, în care sistemul de răspuns imunitar al organismului care se apără în mod normal împotriva infecțiilor și bolilor atacă propriile fibre musculare, vasele de sânge, țesutul conjunctiv, organele sau articulațiile.

Cine este în pericol?

Miopatiile inflamatorii sunt rare și pot afecta atât adulții, cât și copiii. Dermatomiozita este cea mai frecventă formă cronică la copii. Polimiozita și dermatomiozita sunt mai frecvente la femei, în timp ce miozita cu corp de incluziune afectează mai mult bărbații. Miozita cu corpuri de incluziune afectează de obicei persoanele cu vârsta de peste 50 de ani.

Sursa.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend