Ce sunt miopatiile mitocondriale?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Bolile mitocondriale sunt cauzate de defecte la nivelul mitocondriilor, care sunt fabrici de energie care se găsesc în interiorul aproape tuturor celulelor din organism. 

Bolile mitocondriale care cauzează probleme musculare proeminente se numesc miopatii mitocondriale, în timp ce bolile mitocondriale care cauzează atât probleme musculare, cât și neurologice proeminente se numesc encefalomiopatii mitocondriale.

O celulă umană tipică se bazează pe sute de mitocondrii pentru a-și satisface nevoile energetice.  Simptomele bolilor mitocondriale variază, deoarece o persoană poate avea un amestec unic de mitocondrii sănătoase și defecte, cu o distribuție unică în organism.  În cele mai multe cazuri, boala mitocondrială este o afecțiune multisistemică care afectează mai mult de un tip de celule, țesuturi sau organe.

Deoarece celulele musculare și nervoase au nevoi energetice deosebit de mari, problemele musculare și neurologice sunt caracteristici comune ale bolii mitocondriale. 

Alte complicații frecvente includ afectarea vederii, aritmia cardiacă (bătăi anormale ale inimii), diabetul și întârzierea creșterii.  De obicei, o persoană cu o boală mitocondrială are două sau mai multe dintre aceste afecțiuni, unele dintre ele apărând împreună atât de regulat încât sunt grupate în sindroame.

Sursa.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Tags: miopatii

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend