Ce sunt tulburările cefalice?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Tulburările cefalice sunt afecțiuni congenitale care provin din afectarea sau dezvoltarea anormală a sistemului nervos în devenire. Cefalic este un termen care înseamnă “cap”. Congenital înseamnă că tulburarea este prezentă la naștere și, de obicei, înainte de naștere. Deși există multe tulburări congenitale de dezvoltare, aici le vom descrie pe scurt doar afecțiunile cefalice.

Tulburările cefalice nu sunt neapărat cauzate de un singur factor, dar pot fi influențate de condiții ereditare sau genetice sau de expuneri de mediu în timpul sarcinii, cum ar fi medicamentele luate de mamă, infecția maternă sau expunerea la radiații. Unele tulburări cefalice apar atunci când suturile craniene (articulațiile fibroase care leagă oasele craniului) se unesc prematur. Majoritatea tulburărilor cefalice sunt cauzate de o tulburare care apare foarte devreme în dezvoltarea sistemului nervos fetal.

Sistemul nervos uman se dezvoltă pornind de la o mică placă de celule specializate de pe suprafața embrionului. La începutul dezvoltării, această placă de celule formează tubul neural, un înveliș îngust care se închide între a treia și a patra săptămână de sarcină pentru a forma creierul și măduva spinării embrionului. Patru procese principale sunt responsabile pentru dezvoltarea sistemului nervos: proliferarea celulară, procesul prin care celulele nervoase se divid pentru a forma noi generații de celule; migrația celulară, procesul prin care celulele nervoase se deplasează de la locul de origine la locul în care vor rămâne pe viață; diferențierea celulară, procesul în timpul căruia celulele dobândesc caracteristici individuale; și moartea celulară, un proces natural prin care celulele mor. Înțelegerea dezvoltării normale a sistemului nervos uman, una dintre prioritățile de cercetare ale Institutului Național pentru Tulburări Neurologice și Accidente Vasculare Cerebrale (Naţional Institute of Neurological Disorders and Stroke), poate duce la o mai bună înțelegere a tulburărilor cefalice.

Afectarea sistemului nervos în curs de dezvoltare este o cauză majoră a tulburărilor cronice, invalidante și, uneori, a decesului la sugari, copii și chiar adulți. Gradul în care afectarea sistemului nervos în curs de dezvoltare dăunează minții și corpului variază enorm. Multe dizabilități sunt suficient de ușoare pentru a le permite celor afectați să funcționeze în cele din urmă în mod independent în societate. Alte dizabilităţi nu sunt uşoare astfel, unii sugari, copii și adulți mor, alții rămân cu dizabilități totale, iar o populație și mai mare are dizabilități parțiale, funcționând mult sub capacitatea normală pe tot parcursul vieții.

Sursa.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend