Ce te face să fii la risc pentru endocardită?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Aveți mai multe șanse să dezvoltați endocardită dacă aveți valve cardiace defecte, bolnave sau deteriorate. Cu toate acestea, endocardita apare ocazional la persoanele sănătoase anterior.

Aveți un risc crescut de endocardită dacă aveți:

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

Vârstă înaintată. Endocardita apare cel mai des la adulții în vârstă de peste 60 de ani.
Valve cardiace artificiale. Este mai probabil ca germenii să se atașeze de o valvă cardiacă artificială (protetică) decât de o valvă cardiacă normală.
Valve cardiace deteriorate. Anumite afecțiuni medicale, cum ar fi febra reumatismală sau o infecție, pot deteriora sau cicatriza una sau mai multe valve cardiace, crescând riscul de infecție.
Defecte cardiace congenitale. Dacă v-ați născut cu anumite tipuri de defecte cardiace, cum ar fi o inimă neregulată sau valve cardiace anormale, inima poate fi mai sensibilă la infecții.
Dispozitiv cardiac implantat. Bacteriile se pot atașa de un dispozitiv implantat, cum ar fi un stimulator cardiac, provocând o infecție a mucoasei inimii.
Un istoric de endocardită. Endocardita poate deteriora țesutul cardiac și valvele, crescând riscul unei viitoare infecții cardiace.
Un istoric de consum ilegal de droguri intravenoase. Persoanele care utilizează droguri ilegale prin injectare prezintă un risc mai mare de endocardită. Acele folosite pentru injectarea drogurilor pot fi contaminate cu bacteriile care pot provoca endocardita.
Sănătate dentară precară. O gură sănătoasă și gingii sănătoase sunt esențiale pentru o stare de sănătate bună. Dacă nu vă spălați pe dinți și nu folosiți ața dentară în mod regulat, bacteriile se pot dezvolta în interiorul gurii și pot pătrunde în fluxul sanguin printr-o tăietură de pe gingii.
Utilizarea pe termen lung a cateterelor. Faptul de a avea un cateter la locul lui pentru o perioadă lungă de timp (cateter permanent) vă crește riscul de endocardită.

Sursa.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend