Ce te predispune la boala coronariană?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.
  • Consumul de tutun. Tutunul de mestecat, fumatul și expunerea pe termen lung la fumatul pasiv deteriorează pereții interiori ai arterelor – inclusiv arterele inimii – permițând depozitelor de colesterol să se acumuleze și să blocheze circulația sângelui.
  • Diabetul. Diabetul crește riscul de boală coronariană, care duce la angină pectorală și atac de cord prin accelerarea aterosclerozei și creșterea nivelului de colesterol.
  • Tensiune arterială ridicată. În timp, tensiunea arterială ridicată deteriorează arterele prin accelerarea întăririi arterelor.
  • Niveluri ridicate de colesterol sau trigliceride în sânge. Colesterolul este o parte importantă a depozitelor care pot îngusta arterele din tot corpul, inclusiv pe cele care alimentează inima. Un nivel ridicat al colesterolului lipoproteic cu densitate scăzută (LDL), cunoscut și sub numele de colesterol “rău”, crește riscul de angină pectorală și atac de cord. Un nivel ridicat de trigliceride, un tip de grăsime din sânge legat de dietă, este, de asemenea, nesănătos.
  • Antecedente familiale de boli de inimă. Dacă un membru al familiei are boală coronariană sau a suferit un atac de cord, aveți un risc mai mare de a dezvolta angină pectorală.
  • Vârsta înaintată. Bărbații mai mari de 45 de ani și femeile mai mari de 55 de ani au un risc mai mare decât adulții mai tineri.
  • Lipsa de exerciții fizice. Un stil de viață inactiv contribuie la colesterol ridicat, tensiune arterială ridicată, diabet de tip 2 și obezitate. Cu toate acestea, este important să discutați cu medicul înainte de a începe un program de exerciții fizice.
  • Obezitatea. Obezitatea este legată de niveluri ridicate ale colesterolului din sânge, tensiune arterială ridicată și diabet, toate acestea crescând riscul de angină pectorală și boli de inimă. Dacă sunteți supraponderal, inima trebuie să lucreze mai mult pentru a furniza sânge organismului.
  • Stresul. Stresul vă poate crește riscul de angină pectorală și de atac de cord. Prea mult stres, precum și furia, pot, de asemenea, să vă crească tensiunea arterială. Valurile de hormoni produse în timpul stresului vă pot îngusta arterele și agrava angina pectorală.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend