Ce tratamente există pentru alcoolism


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Tratament


Tratamentul pentru tulburarea de consum de alcool poate varia, în funcție de nevoile dumneavoastră. Tratamentul poate implica o intervenție scurtă, consiliere individuală sau de grup, un program ambulatoriu sau un sejur rezidențial în regim de internare. Lucrul pentru a opri consumul de alcool pentru a îmbunătăți calitatea vieții este principalul obiectiv al tratamentului.

Tratamentul pentru tulburarea de consum de alcool poate include:

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

Detoxifiere și sevraj. Tratamentul poate începe cu un program de detoxifiere sau dezintoxicare – sevraj gestionat din punct de vedere medical – care durează, în general, între două și șapte zile. Este posibil să fie nevoie să luați medicamente sedative pentru a preveni simptomele de sevraj. Detoxifierea se face, de obicei, într-un centru de tratament internat sau într-un spital.


Învățarea abilităților și stabilirea unui plan de tratament. Acest lucru implică, de obicei, specialiști în tratarea alcoolului. Poate include stabilirea obiectivelor, tehnici de schimbare a comportamentului, utilizarea manualelor de auto-ajutorare, consiliere și îngrijire ulterioară într-un centru de tratament.


Consiliere psihologică. Consilierea și terapia pentru grupuri și indivizi vă ajută să înțelegeți mai bine problema dumneavoastră cu alcoolul și sprijină recuperarea de la aspectele psihologice ale consumului de alcool. Este posibil să beneficiați de terapie de cuplu sau de familie – sprijinul familiei poate fi o parte importantă a procesului de recuperare.


Medicamente orale. Un medicament numit disulfiram (Antabuse) vă poate ajuta să vă împiedicați să beți, deși nu va vindeca tulburarea de consum de alcool și nici nu va elimina compulsia de a bea. Dacă beți alcool, medicamentul produce o reacție fizică ce poate include înroșirea, greață, vărsături și dureri de cap. Naltrexona, un medicament care blochează sentimentele bune pe care le provoacă alcoolul, poate preveni consumul excesiv de alcool și reduce nevoia de a bea. Acamprosatul vă poate ajuta să combateți pofta de alcool odată ce ați încetat să beți. Spre deosebire de disulfiram, naltrexona și acamprosatul nu vă fac să vă simțiți rău după ce ați luat o băutură.


Medicamente injectabile. Vivitrolul, o versiune a medicamentului naltrexonă, este injectat o dată pe lună de către un profesionist din domeniul sănătății. Deși un medicament similar poate fi luat sub formă de pilule, versiunea injectabilă a medicamentului poate fi mai ușor pentru persoanele care se recuperează din tulburarea de consum de alcool să îl folosească în mod constant.


Sprijin continuu. Programele de post-tratament și grupurile de sprijin ajută persoanele care se recuperează din tulburarea de consum de alcool să se oprească din băutură, să gestioneze recidivele și să facă față schimbărilor necesare în stilul de viață. Aceasta poate include îngrijire medicală sau psihologică sau participarea la un grup de sprijin.


Tratament pentru probleme psihologice. Tulburarea de consum de alcool apare de obicei împreună cu alte tulburări de sănătate mintală. Dacă aveți depresie, anxietate sau o altă afecțiune mentală, este posibil să aveți nevoie de terapie prin discuții (psihoterapie), medicamente sau alt tratament.


Tratament medical pentru afecțiuni de sănătate. Multe probleme de sănătate legate de alcool se ameliorează semnificativ odată ce încetați să beți. Dar unele afecțiuni de sănătate pot justifica un tratament și o monitorizare continuă.


Practică spirituală. Persoanele care sunt implicate într-un anumit tip de practică spirituală regulată pot găsi mai ușor să mențină recuperarea după tulburarea de consum de alcool sau alte dependențe. Pentru mulți oameni, dobândirea unei mai bune cunoașteri a laturii lor spirituale este un element cheie în recuperare.

Sursa

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend