Ce trebuie făcut pentru un copil care are o convulsie febrilă?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Părinții trebuie să rămână calmi, să ia măsuri de prim ajutor și să observe cu atenție copilul.  În cazul în care un copil are o criză febrilă, părinții trebuie să facă următoarele:

Notați ora de începere a crizei.  Dacă criza durează mai mult de 5 minute, apelați la o ambulanță.  Copilul trebuie dus imediat la cea mai apropiată unitate medicală pentru diagnostic și tratament.

Chemați o ambulanță dacă criza durează mai puțin de 5 minute, dar copilul nu pare să își revină rapid. 

Așezați treptat copilul pe o suprafață protejată, cum ar fi podeaua sau pământul, pentru a preveni rănirea accidentală.  Nu imobilizați și nu țineți copilul în timpul unei convulsii.

Poziționați copilul pe o parte sau pe burtă pentru a preveni sufocarea.  Când este posibil, îndepărtați ușor orice obiect din gura copilului. Nimic nu trebuie introdus în gura copilului în timpul unei convulsii.  Aceste obiecte pot obstrucționa căile respiratorii ale copilului și pot îngreuna respirația.

Solicitați imediat asistență medicală dacă aceasta este prima criză febrilă a copilului și duceți-l la medic după ce criza s-a încheiat pentru a verifica cauza febrei.  Acest lucru este deosebit de urgent dacă copilul prezintă simptome de rigiditate a gâtului, letargie extremă sau vărsături abundente, care pot fi semne de meningită, o infecție pe suprafața creierului.

Sursa.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend