Ce trebuie să știi despre cauzele și diagnosticul bartolinitei


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Cauze


Experții consideră că chistul Bartholin este cauzat de un lichid ce se poate acumula atunci când deschiderea glandei (canalul) devine obstrucționată, poate din cauza unei infecții sau a unei leziuni.

Un chist al lui Bartholin se poate infecta, formând un abces. O serie de bacterii pot provoca infecția, inclusiv Escherichia coli (E. coli) și bacteriile care provoacă infecții cu transmitere sexuală, cum ar fi gonoreea și chlamydia.

Complicații


Un chist Bartholin sau un abces poate recidiva și necesita din nou tratament.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pus cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Prevenția


Nu există nicio modalitate de a preveni un chist Bartholin. Cu toate acestea, practicile sexuale mai sigure – în special utilizarea prezervativelor – și bunele obiceiuri de igienă pot ajuta la prevenirea infecției unui chist și a formării unui abces.

Diagnostic


Pentru a diagnostica un chist al lui Bartholin, medicul dumneavoastră poate:

  • Să vă pună întrebări despre istoricul dumneavoastră medical
  • Să efectueze un examen pelvian
  • Preleva o probă de secreții din vagin sau col uterin pentru a testa dacă există o infecție cu transmitere sexuală
  • Recomandă un test al formațiunii(biopsie) pentru a verifica dacă există celule canceroase dacă sunteți la postmenopauză sau aveți peste 40 de ani


În cazul în care cancerul reprezintă o preocupare, medicul dumneavoastră vă poate îndruma către un ginecolog specializat în cancere ale sistemului reproducător feminin.

Sursa

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend