Ce trebuie să știi despre deshidratare


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.
  • Corpul are nevoie de apă pentru a funcționa.
  • Deshidratarea apare atunci când aportul de apă este mai mic decât pierderea de apă.
  • Simptomele variază de la ușoare la cele care pun viața în pericol.
  • Prevenirea este primul pas important în tratarea deshidratării.
  • Tinerii și vârstnicii sunt deosebit de sensibili la deshidratare.

Semnele și simptomele deshidratării – Răspunsurile inițiale ale organismului la deshidratare sunt setea, pentru a crește aportul de apă, împreună cu scăderea producției de urină (scade pierderile). Urina va deveni concentrată și de culoare mai galbenă. Pe măsură ce nivelul pierderii de apă crește, pot apărea mai multe simptome, cum ar fi sete exagerată, gură uscată, încetarea producției de lacrimi și transpirație, crampe musculare, greață și vărsături, palpitații și senzație de amețeală. Pe măsură ce creierul și alte organe ale corpului primesc mai puțin sânge, pot apărea confuzie și slăbiciune. În cele din urmă, coma și insuficiența organelor vor apărea dacă deshidratarea rămâne netratată și pot provoca moartea.

Complicațiile deshidratării pot apărea din cauza deshidratării și / sau din cauza bolii subiacente sau a situației care determină pierderea de lichid. Care sunt complicațiile deshidratării?  Ei bine, discutăm despre probleme serioase, precum insuficiență renală, comă, şoc, tulburări legate de căldură (epuizare sau infarct miocardic) și anomalii electrolitice.

Printre cauzele principale care duc la deshidratare se numără diareea severă, vărsăturile, transpirația excesivă, diabetul, arsuri grave, lipsa apei.

Deshidratarea are loc în timp. Dacă poate fi recunoscută în primele sale etape și putem trata cauza, atunci tratamentul la domiciliu poate fi adecvat. Pașii pe care o persoană îi poate face acasă pentru a preveni deshidratarea severă includ:

-Persoanele cu vărsături și diaree pot încerca să-și modifice dieta și să utilizeze medicamente pentru a controla simptomele pentru a minimiza pierderile de apă.

Acetaminofenul (paracetamolul) sau ibuprofenul pot fi utilizate pentru combaterea febrei . Ibuprofenul poate însă irita stomacul și poate provoca greață și vărsături, de aceea trebuie utilizat cu precauție la persoanele care au deja aceste simptome.

-Înlocuirea lichidului poate fi realizată prin consumarea în cantități mici și frecvente de lichide.

Dacă individul devine confuz sau letargic; dacă există febră persistentă, necontrolată, vărsături sau diaree; sau dacă există orice alte preocupări specifice, atunci ar trebui să apelezi la îngrijire medicală. 

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend