Ce trebuie să știi despre protecția solară


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Ia-ți din SHOP câteva cărți cu tine în vacanță.

Deși petrecerea timpului în aer liber are multe beneficii, inclusiv reducerea stresului, opțiuni pentru a fi activ fizic și accesul la vitamina D, expunerea pielii la razele nocive ale soarelui poate crește riscul de cancer de piele. Cele mai multe tipuri de cancer de piele rezultă din expunerea la lumina ultravioletă (UV), care poate pătrunde până la nivelurile profunde ale pielii, deteriorând sau distrugând celulele pielii. Cu toate acestea, există măsuri care pot fi luate pentru a proteja pielea de efectele dăunătoare ale soarelui.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

Reducerea riscului

Cea mai eficientă modalitate de a reduce riscul de afectare a pielii și de cancer este reducerea la minimum a expunerii directe a pielii la soare:

Îmbrăcăminte:

A purta îmbrăcăminte dintr-o țesătură densă care acoperă pielea (cum ar fi bluze cu mâneci lungi) oferă o oarecare protecție împotriva luminii UV. Îmbrăcămintea în culori închise este mai eficientă, deoarece culorile mai închise absorb mai multă lumină UV decât nuanțele mai deschise, reducând cantitatea de lumină UV care poate ajunge la piele.

Pălărie:

Purtarea unei pălării cu bor larg care acoperă fața, urechile și gâtul oferă cea mai bună protecție.

Ochelari de soare:

Ochelarii de soare protejează pielea subțire și sensibilă din jurul ochilor, dar și ochii înșiși. Ajută împotriva dezvoltării cataractei care poate apărea dacă suprafața ochiului devine arsă. Lumina soarelui reflectată (din apă sau zăpadă) este deosebit de periculoasă pentru ochi. Chiar și atunci când porți ochelari de soare, privirea directă la soare trebuie evitată, deoarece acest lucru poate provoca leziuni permanente ochilor.

Nuanțe:

Evitarea razelor solare directe prin a sta la umbră oferă o oarecare protecție împotriva luminii UV, dar protecția solară și îmbrăcămintea de protecție ar trebui purtate în continuare.

Protecție solară:

Aplicarea generală a protecției solare cu un factor ridicat de protecție solară (SPF) este importantă, dar nu trebuie considerată suficientă singură. Este cel mai eficient atunci când este combinat cu alte măsuri de siguranță împotriva soarelui. Pentru a fi cât mai eficient posibil, ar trebui să fie reaplicat frecvent și utilizat în termenul de expirare.

Sursa

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend