Recomandările zilei în SHOP-ul oficial
Cea mai frumoasă zi

Cea mai frumoasă zi


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Cea mai frumoasă zi

Scriam acest text în vara lui 2013. Mă gândesc acum și se așează peste mine un sentiment interesant; ne dorim fericirea, alergăm după șabloane, realizăm o grămadă de lucruri și uităm, în periplurile noastre cotidiene, să facem un act relativ simplu: să visăm. Să visăm în fiecare zi și să nu încetăm a crede că ceva minunat e pe cale să se producă. Iată scrierea:

Cea mai frumoasă zi e ziua în care nu stai să analizezi dacă lucrurile sunt bune sau rele, ci te bucuri că există, într-o atitudine umilă.

Pentru că singura chestie care le face bune sau rele e mintea ta. Dacă o pisică neagră îți taie calea, admiră-i grația, drumul, vigilența – nu e niciun semn rău. Dacă o femeie superbă aleargă spre tine cu brațele deschise, observ-o fără să te miști și savurează momentul – mai mult ca sigur e un alt bărbat la un metru în spatele tău și spre el fuge. Urmărește scena. Poate pisica era a lor și cu toții locuiesc în mansarda unei vile vechi, aproape de parc. Poate el e un scriitor și ea un top-model de succes. Ești observator de povești. Bucură-te de ele.

Dacă se întâmplă să câștigi peste noapte o sumă mare de bani, rămâi același om, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Dacă vei considera că un lucru minunat s-a înfăptuit, sărind în sus și urcând pe un munte de planuri, poate a doua zi vei pierde totul. Atitudinea îți dictează altitudinea. Cumpără-ți de bani o pisică neagră. Mută-te în mansarda unei vile vechi, aproape de parc. Ia multe cărți, citește-le și apucă-te să scrii. Top-modelul aleargă deja spre tine. Du o viață simplă, dar care te face fericit, bucurându-te că lucrurile există în jurul tău.

 

Adăugiri:

  • nu-ndemn pe nimeni la fugi după frumuseți exterioare; dacă nu e un bun model neuronal, e degeaba, oricum ar arăta;
  • partea cu câștigul peste noapte e doar un exemplu care să întărească atitudinea umilă pe care trebuie să o ai mereu; în realitate, dacă ceva vine peste noapte, de regulă atrage probleme (citiți Perla de John Steinbeck) – e necesar să vină după muncă îndelungată;
  • mintea noastră împarte lucrurile și de multe ori bine o face; de alte numeroase ori rău o face;
  • cea mai frumoasă zi e azi, în clipa asta; trecutul a fost, viitorul nu e încă;
  • nicio întâmplare nu e întâmplătoare;
  • am visat cândva toată scena și, pesemne, subconștientul meu știa ceva încă de atunci, chiar dacă aveam de așteptat vreo patru ani, în rătăciri predominant solitare; să nu încetați să visați!
  • s-a cam înfăptuit întreg tabloul, numai că motanul nu e negru, ci gri (încă mă străduiesc să mă obișnuiesc cu părul lui lăsat pretutindeni și cu milioanele de nebunii pe care le face). eu scriu, momentan destul de mediocru. mansardă încă nu avem, dar ne-o imaginăm cumva. ea e top-model pe ambele părți. lucky me.

 

V.

Dacă ai ajuns până aici, îți spun că poți face 3 lucruri formidabile:

1. Am introdus pachetele cu cărți în SHOP - au reduceri foarte mari și Transport Gratuit. Te bucuri de cărți utile și susții activitatea mea!

2. Mai jos ai un modul pentru înscrierea la newsletter. Este gratuit și primești pe email 1 newsletter/săptămână cu informații prețioase, toate scrise de mine.

3. Nu uita să dai mai departe articolele pe Facebook, email, whatsapp. Copiezi linkul și postezi pe Facebook. E simplu și contează enorm pentru o educație de calitate.

Hai în comunitate! Ai parte de articole, sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate. Newsletterul este realizat cu grijă de mine și se trimite de 1-2 ori pe săptămână.
Introdu o adresă validă
Adresa asta e deja folosită
The security code entered was incorrect
Mulțumesc pentru înscriere!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Introdu o adresă validă
Adresa asta e deja folosită
The security code entered was incorrect
Mulțumesc pentru înscriere!

Articole populare

Send this to a friend