Cea mai frumoasă zi

Cea mai frumoasă zi


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Cea mai frumoasă zi

Scriam acest text în vara lui 2013. Mă gândesc acum și se așează peste mine un sentiment interesant; ne dorim fericirea, alergăm după șabloane, realizăm o grămadă de lucruri și uităm, în periplurile noastre cotidiene, să facem un act relativ simplu: să visăm. Să visăm în fiecare zi și să nu încetăm a crede că ceva minunat e pe cale să se producă. Iată scrierea:

Cea mai frumoasă zi e ziua în care nu stai să analizezi dacă lucrurile sunt bune sau rele, ci te bucuri că există, într-o atitudine umilă.

Pentru că singura chestie care le face bune sau rele e mintea ta. Dacă o pisică neagră îți taie calea, admiră-i grația, drumul, vigilența – nu e niciun semn rău. Dacă o femeie superbă aleargă spre tine cu brațele deschise, observ-o fără să te miști și savurează momentul – mai mult ca sigur e un alt bărbat la un metru în spatele tău și spre el fuge. Urmărește scena. Poate pisica era a lor și cu toții locuiesc în mansarda unei vile vechi, aproape de parc. Poate el e un scriitor și ea un top-model de succes. Ești observator de povești. Bucură-te de ele.

Dacă se întâmplă să câștigi peste noapte o sumă mare de bani, rămâi același om, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Dacă vei considera că un lucru minunat s-a înfăptuit, sărind în sus și urcând pe un munte de planuri, poate a doua zi vei pierde totul. Atitudinea îți dictează altitudinea. Cumpără-ți de bani o pisică neagră. Mută-te în mansarda unei vile vechi, aproape de parc. Ia multe cărți, citește-le și apucă-te să scrii. Top-modelul aleargă deja spre tine. Du o viață simplă, dar care te face fericit, bucurându-te că lucrurile există în jurul tău.

 

Adăugiri:

  • nu-ndemn pe nimeni la fugi după frumuseți exterioare; dacă nu e un bun model neuronal, e degeaba, oricum ar arăta;
  • partea cu câștigul peste noapte e doar un exemplu care să întărească atitudinea umilă pe care trebuie să o ai mereu; în realitate, dacă ceva vine peste noapte, de regulă atrage probleme (citiți Perla de John Steinbeck) – e necesar să vină după muncă îndelungată;
  • mintea noastră împarte lucrurile și de multe ori bine o face; de alte numeroase ori rău o face;
  • cea mai frumoasă zi e azi, în clipa asta; trecutul a fost, viitorul nu e încă;
  • nicio întâmplare nu e întâmplătoare;
  • am visat cândva toată scena și, pesemne, subconștientul meu știa ceva încă de atunci, chiar dacă aveam de așteptat vreo patru ani, în rătăciri predominant solitare; să nu încetați să visați!
  • s-a cam înfăptuit întreg tabloul, numai că motanul nu e negru, ci gri (încă mă străduiesc să mă obișnuiesc cu părul lui lăsat pretutindeni și cu milioanele de nebunii pe care le face). eu scriu, momentan destul de mediocru. mansardă încă nu avem, dar ne-o imaginăm cumva. ea e top-model pe ambele părți. lucky me.

 

V.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Vasi Rădulescu

Eu sunt Dr. Vasi Rădulescu și sunt medic specialist, cu 15 ani de pregătire medicală. Fac aici educație pentru sănătate, cu lucruri explicate simplu, pe înțelesul tuturor. Am scris șapte cărți. Îmi doresc să construim o comunitate puternică, empatică, educată, implicată în lucruri bune, cu aplecare spre lectură, voluntariat, educație, cauze cu impact semnificativ în societate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend