Cele mai bune remedii casnice pentru arsuri


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Arsurile ușoare durează de obicei aproximativ o săptămână sau două pentru a se vindeca complet și, de obicei, nu provoacă cicatrici. Scopul tratamentului pentru arsuri este de a reduce durerea, de a preveni infecțiile și de a vindeca pielea mai repede.

1. Apă rece

Primul lucru pe care ar trebui să-l faci atunci când primești o arsură minoră este să treci cu apă rece (nu gheață) peste zona de ardere timp de aproximativ 20 de minute. Apoi spălați zona arsă cu apă și săpun ușor.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

2. Răcire folosind comprese

O compresă răcoroasă sau o cârpă umedă curată plasată deasupra zonei de arsură ajută la ameliorarea durerii și a umflăturilor. Puteți aplica compresa în intervale de 5 – 15 minute. Încercați să nu utilizați comprese excesiv de reci, deoarece acestea pot irita mai mult arsura.

3. Unguente antibiotice

Unguentele și cremele antibiotice ajută la prevenirea infecțiilor. Aplicați un unguent antibacterian precum Bacitracin sau Neosporin pe arsură și acoperiți cu folie alimentară sau un pansament sau o cârpă sterilă, fără puf.

4. Aloe vera

Aloe vera este deseori susținută drept „planta pentru arsuri”. Studiile arată dovezi că aloe vera este eficientă în vindecarea arsurilor de gradul I până la gradul II. Aloe este antiinflamator, favorizează circulația și inhibă dezvoltarea bacteriilor. Aplicați un strat de gel pur de aloe vera luat din frunza unei plante de aloe vera direct pe zona afectată. Dacă veți cumpăra aloe vera într-un magazin, asigurați-vă că acesta conține un procent ridicat de aloe vera. Evitați produsele care au aditivi, în special coloranți și parfumuri.

5. Miere

Mierea tocmai s-a făcut mai dulce. În afară de gustul său delicios, mierea poate ajuta la vindecarea unei arsuri minore atunci când este aplicată local. Mierea este un antiinflamator și natural antibacterian și antifungic.

6. Reducerea expunerii la soare

Faceți tot posibilul pentru a evita expunerea arsurii la lumina directă a soarelui. Pielea arsă va fi foarte sensibilă la soare. Păstrați-o acoperită cu haine.

7. Nu spargeți veziculele

Oricât de tentant ar fi, lăsați-vă bășicile în pace. Spargerea lor poate duce la infecție. Dacă sunteți îngrijorat de vezicule care s-au format din cauza arsurii, consultați un medic.

8. Luați un analgezic

Dacă aveți durere, luați un medicament anti-durere fără prescripție medicală, cum ar fi ibuprofen sau naproxen. Asigurați-vă că citiți eticheta pentru dozarea corectă.

Sursa

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Tags: arsuri

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend