Cele mai importante sfaturi în conviețuirea cu BPOC


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

BPOC necesită gestionarea bolii pe tot parcursul vieții. Aceasta înseamnă să urmați sfaturile echipei dvs. de asistență medicală și să mențineți obiceiuri de viață sănătoase. Deoarece plămânii tăi sunt slăbiți, vei dori să eviți orice ar putea să-i suprasolicite sau să provoace o explozie. Iată o listă de lucruri de luat în considerare în timp ce vă ajustați stilul de viață.

1.Evitați fumatul. Dacă aveți probleme cu renunțarea, discutați cu medicul dumneavoastră despre programele de renunțare la fumat. Încercați să evitați fumul pasiv, fumurile chimice, poluarea aerului și praful.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

2.Faceți exerciții fizice. Un mic exercițiu în fiecare zi vă poate ajuta să rămâneți puternic. Discutați cu medicul dumneavoastră despre cât de mult exercițiu este bun pentru dvs.

3.Consumați o dietă cu alimente nutritive. Evitați alimentele foarte procesate, încărcate cu calorii și sare, dar lipsite de substanțe nutritive.

4.Tratarea altor afecțiuni. Dacă aveți alte boli cronice împreună cu BPOC, este important să le gestionați și pe acestea, în special diabetul zaharat și bolile de inimă.

5.Casă curată. Ștergeți și curățați zonele aglomerate de obiecte și simplificați-vă casa, astfel încât să fie nevoie de mai puțină energie pentru a curăța și a face alte sarcini de uz casnic. Dacă aveți BPOC avansat, obțineți ajutor cu treburile zilnice.

6.Fii pregătit pentru apariții. Purtați cu dvs. informațiile de contact de urgență și postați-le la frigider. Includeți informații despre ce medicamente luați, precum și dozele. Programează numerele de urgență în telefon.

7.Găsește asistență. Poate fi o ușurare să vorbești cu alții care înțeleg. Vă recomandăm să vă alăturați unui grup de sprijin. Fundația BPOC oferă o listă cuprinzătoare de organizații și resurse pentru persoanele care trăiesc cu BPOC.

Sursa

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend