Cercetările arată o creștere a înregistrărilor demenței ca și cauză a decesului


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Este bine cunoscut faptul că demența este asociată cu creșterea mortalității. Noi cercetări științifice arată cum în ultimii ani se înregistrează mai multe decese cu demența ca fiind cauza principală a decesului. Creșterea ratei deceselor legate de demență poate fi legată de o conștientizare crescută despre demența ca boală fatală.

În ultimii 20 de ani, un număr tot mai mare de decese au fost înregistrate cu demența ca fiind cauza principală a decesului. Aceasta este principala concluzie a unui nou studiu publicat în Jurnalul Alzheimer Disease de la Centrul Danez de Cercetare a Demenței (DDRC), care a investigat modul în care cauzele decesului s-au modificat de-a lungul timpului la persoanele cu demență diagnosticată în comparație cu populația generală în vârstă.

Aceasta cere o atenție sporită asupra faptului că demența în esența sa este o boală care pune viața în pericol, spune președintele profesorului DDRC Gunhild Waldemar. „Credem că această creștere a înregistrării demenței ca cauză a decesului poate reflecta o schimbare pozitivă a ratelor de diagnostic și a perceperii demenței nu numai ca o boală care contribuie la mortalitate, ci ca o boală care este de fapt fatală”.

Ea adaugă că, deși există o creștere a numărului de înregistrări, demența este probabil încă nedeclarată ca cauză de deces la persoanele cu o tulburare de demență.

Demența ca principală cauză de deces

Noul studiu bazat pe populație este primul care investighează tendințele de timp ale cauzelor de deces la persoanele diagnosticate cu demență. Datele s-au bazat pe datele din registrul național de la întreaga populație daneză în vârstă de 65 de ani și peste care a murit în anii 2002-2015. În perioada de studiu au murit 621826 de persoane, dintre care 103785 au fost diagnosticați cu demență înainte de moarte, iar demența a devenit cea mai importantă cauză de deces la persoanele diagnosticate cu demență. În ultima parte a perioadei, demența a apărut mai frecvent ca „cauza principală”, mai degrabă decât „cauza care contribuie” la certificatele de deces.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend