Cercetătorii descoperă un potențial nou tratament pentru Covid-19


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Cercetătorii au identificat un potențial nou tratament care suprimă replicarea SARS-CoV-2, coronavirusul care provoacă Covid-19.

Pentru a se înmulți, toți virușii, inclusiv coronavirusurile, infectează celulele și le reprogramează pentru a produce noi viruși.

Cercetarea a arătat că celulele infectate cu SARS-CoV-2 pot produce noi coronavirusuri doar atunci când calea lor metabolică a pentozei fosfaților este activată.

La aplicarea medicamentului benfooxitiamină, un inhibitor al acestei căi, replicarea SARS-CoV-2 a fost suprimată, iar celulele infectate nu au produs coronavirusuri.

Cercetările efectuate de Școala de Bioștiințe a Universității din Kent și de Institutul de Virologie Medicală de la Universitatea Goethe din Frankfurt pe Main au constatat că medicamentul a crescut, de asemenea, activitatea antivirală a “2-deoxi-D-glucozei”, un medicament care modifică metabolismul celulei gazdă pentru a reduce multiplicarea virusului.

Acest lucru arată că inhibitorii căii pentozei fosfat, cum ar fi benfooxitiamina, reprezintă o nouă opțiune potențială de tratament pentru COVID-19, atât ca atare, cât și în combinație cu alte tratamente.

În plus, mecanismul antiviral al benfooxitiaminei diferă de cel al altor medicamente pentru COVID-19, cum ar fi remdesivir și molnupiravir. Prin urmare, virușii rezistenți la acestea pot fi sensibili la benfooxitiamină.

Acesta este un progres în cercetarea tratamentului COVID-19. Deoarece dezvoltarea rezistenței este o mare problemă în tratamentul bolilor virale, existența unor terapii care utilizează diferite ținte este foarte importantă și oferă o speranță suplimentară pentru dezvoltarea celor mai eficiente tratamente pentru COVID-19.”

Martin Michaelis, profesor, Universitatea din Kent

Profesorul Jindrich Cinatl, de la Universitatea Goethe din Frankfurt, a declarat: “Țintirea modificărilor induse de virus în metabolismul celulei gazdă este o modalitate atractivă de a interveni în mod specific în procesul de replicare a virusului”.

Studiul “Targeting the pentose phosphate pathway for SARS-CoV-2 therapy” este publicat de revista științifică Metabolites (profesorul Martin Michaelis – Universitatea Kent; Dr. Denisa Bojkova, Philipp Reus, Marco Bechtel, profesorul Sandra Ciesek, profesorul Jindrich Cinatl – Universitatea Goethe din Frankfurt; Dr. Rui Costa – Universitatea din Copenhaga; Mark-Christian Jaboreck, Dr. Ruth Olmer, profesorul Ulrich Martin – Școala de Medicină din Hanovra).

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend