Cercetătorii examinează impactul pandemiei prelungite de COVID-19 asupra simptomelor psihiatrice


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Familia și prietenii care au devenit recluziuni sociale, sau colegii de muncă care se simt deprimați și nu pot veni la serviciu… probabil că majoritatea dintre noi cunoaștem pe cineva care se află într-una din aceste situații. Stresul prelungit al pandemiei COVID-19 a avut mai multe efecte asupra sănătății mintale, deoarece oamenii sunt în permanență stresați de schimbările din mediul în care trăiesc, cum ar fi restricțiile privind activitățile, închiderea școlilor și munca la distanță, sau lipsa de muncă.

Unele persoane au devenit depresive din cauza anxietății legate de infecție și multe au suferit de epuizare. Alții sunt izolați de societate și au devenit treptat dependenți de internet pentru a-și alina singurătatea. Mai rău, sinuciderile din Japonia au crescut de dinainte de pandemie, iar această creștere este legată de problemele de sănătate mintală. Astfel, efectul pandemiei asupra sănătății mintale este o combinație complexă de probleme care se schimbă în timp. Cu toate acestea, cele mai multe cercetări efectuate până în prezent s-au concentrat asupra simptomelor individuale la un singur moment în timp și nu există o înțelegere cuprinzătoare a impactului pandemiei asupra sănătății mintale. Pentru a dezvolta o astfel de înțelegere, am realizat o serie de sondaje și examinări cu privire la diverse stări mentale.

Echipa a examinat impactul pandemiei COVID-19 asupra simptomelor psihiatrice prin utilizarea unor chestionare care, în mod fortuit, au fost distribuite pe internet în decembrie 2019, chiar înainte de pandemie, și apoi din nou în august 2020, decembrie 2020 și aprilie 2021, în timpul pandemiei. Utilizând metode statistice bazate pe date, modificările simptomelor psihiatrice în timpul pandemiei au fost clasificate în următoarele patru componente:

1) “povara psihiatrică generală”, care reprezintă interacțiunea tuturor simptomelor psihiatrice;

2) “izolarea socială”, asociată cu dependența de internet și anxietatea socială;

3) “probleme legate de alcool”; și

4) “depresie/anxietate”. “Sarcina psihiatrică generală”, “izolarea socială” și “depresia/anxietatea” s-au înrăutățit în timpul pandemiei. Dar, în timp ce “povara psihiatrică generală” și “depresia/anxietatea” au atins un vârf imediat după începutul pandemiei, “izolarea socială” a continuat să se agraveze progresiv pe parcursul pandemiei.

În continuare, echipa a încercat să identifice factorii care au agravat cel mai mult riscurile în cadrul fiecărei componente. Toate componentele au fost mai susceptibile să se agraveze la femei decât la bărbați. Acest lucru evidențiază necesitatea urgentă de a reduce povara fizică și psihică care cade pe umerii femeilor în timpul pandemiei. “Povara psihiatrică generală” și “depresia/anxietatea”, care au atins cote maxime în primele etape ale pandemiei, au fost puternic afectate de scăderea veniturilor în timpul pandemiei.

Pe de altă parte, “izolarea socială”, care a continuat să se deterioreze treptat, a fost mai puțin probabil să se deterioreze în rândul celor care au schimbat cantitatea de comunicare cu ceilalți și a celor care au avut o activitate independentă. Importanța tipului de loc de muncă în ceea ce privește “izolarea socială” sugerează influența mediului de lucru, a relațiilor umane, a tipurilor de muncă și a modalităților prin care oamenii intră în legătură cu colegii lor.

Cum poate societatea să abordeze aceste probleme mentale? În timp ce politicile economice au fost importante în prima etapă a pandemiei, politicile, programele și educația publică pentru a menține legăturile între oameni și în întreaga societate ar putea fi mai importante din acest moment încolo. Cu siguranță va fi necesar să se continue monitorizarea impactului pandemiei COVID-19 asupra sănătății mintale publice.

Pe măsură ce pandemia COVID-19 s-a prelungit, au apărut probleme de anxietate socială și dependență de internet. Anxietatea socială și dependența de internet cauzează izolare socială, iar izolarea socială contribuie la anxietatea socială și la dependența de internet. Acest cerc vicios trebuie abordat cât mai curând posibil, înainte ca problema să devină mai gravă. Este important să se mențină legăturile sociale prin creșterea oportunităților de a se vedea și de a avea contacte față în față, chiar și online. Acest lucru este valabil mai ales pentru cei care sunt izolați de societate în timpul pandemiei COVID-19.”

Dr. Shuken Boku, co-autor al lucrării și profesor asociat, Universitatea Kumamoto, Japonia

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend