Cercetătorii primesc 1,74 milioane de dolari pentru a explora modul în care expunerea prenatală la alcool duce la urmași “anxioși”


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Un cercetător de la Universitatea Binghamton, Universitatea de Stat din New York, a primit o subvenție de 1,74 milioane de dolari, pe cinci ani, de la National Institutes of Health pentru a explora modul în care expunerea prenatală la alcool duce la copii “anxioși”.

Marvin Diaz, profesor asociat de psihologie la Universitatea Binghamton, a primit grantul. Denumit “Alcoolul prenatal și anxietatea: An Ontogenetic Role for CRF”, cercetarea se concentrează în jurul sistemului care reglează factorul de eliberare a corticotropinei (CRF), o peptidă care este eliberată în perioadele de stres și anxietate.

Subvenția se concentrează cu adevărat pe dezvoltarea înțelegerii noastre privind efectele expunerii prenatale la alcool. Știm că un anumit procent de femei consumă alcool în timpul sarcinii și că efectele alcoolului asupra fătului în curs de dezvoltare pot dura pe tot parcursul vieții.”

Marvin Diaz, profesor asociat de psihologie, Universitatea Binghamt

Descendenții expuși la alcool în pântecele mamei prezintă o incidență mai mare a tulburărilor de anxietate mai târziu în viață, ceea ce poate fi corelat, de asemenea, cu o predispoziție crescută de a dezvolta ei înșiși tulburări legate de consumul de alcool. Cu toate acestea, cercetătorii nu au în prezent o înțelegere completă a modificărilor cerebrale care contribuie la acest comportament.

Aici intervin modelele animale -; șobolanii -;. Așadar, cum vă dați seama dacă un șobolan este anxios?

Șobolanii și șoarecii sunt de obicei animale nocturne și se feresc să navigheze în spații deschise din cauza riscului de prădători. Când sunt nervoși, au tendința de a se ascunde în colțuri, în tufișuri și în alte spații ascunse, a explicat Diaz.

În timpul experimentelor, șobolanii sunt introduși într-un aparat în care pot alege să rămână într-un compartiment închis sau să se aventureze într-o zonă deschisă. Alegerile lor pot indica dacă au un comportament asemănător anxietății sau un răspuns de frică, a explicat Diaz.

Cercetarea va încerca să surprindă modul în care aceste comportamente și sistemul CRF se schimbă de-a lungul vieții și relația lor cu consumul de alcool. În acest scop, ei se vor concentra pe trei puncte de vârstă diferite pentru a vedea dacă aceste efecte sunt dinamice pe măsură ce puii se maturizează, dacă apar mai târziu în viață sau chiar se diminuează în timp.

Prin intermediul acestui proiect, Diaz speră să afle cum se dezvoltă în mod natural sistemul CRF, care este necunoscut în prezent. Acest lucru ar putea duce în cele din urmă la un diagnostic mai bun și la opțiuni de tratament mai bune pentru pacienții umani la un moment dat în viitor.

“Această subvenție are scopul de a ne ajuta să punem aceste întrebări și să testăm cu adevărat relația dintre anxietate și predispoziția de a consuma alcool în urma expunerii prenatale la alcool”, a spus el.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend