Cercetătorii urmăresc să separe realitatea de ficțiune în cazul dietelor “anti-îmbătrânire”


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Într-o recenzie, Mitchell Lee și colegii săi încearcă să separe realitatea de ficțiune în ceea ce privește așa-numitele intervenții dietetice “anti-îmbătrânire”. De asemenea, ei explorează potențialele mecanisme de acțiune comune ale acestor diete. De aproape un secol, se știe că restricția calorică și alte intervenții dietetice prelungesc durata de viață și întârzie bolile asociate cu vârsta – cel puțin la animalele de laborator – dar modul în care aceste intervenții funcționează rămâne neclar.

Mai mult, în ciuda popularizării recente a unora dintre aceste diete, cum ar fi dietele ketogenice și postul intermitent, eficacitatea și siguranța acestor diete pentru oameni nu au fost încă stabilite în afara unui cadru de laborator. Aici, Lee et al. rezumă literatura actuală cu privire la cele mai studiate intervenții dietetice anti-îmbătrânire – cele care par să întârzie sau să inverseze mecanismele moleculare caracteristice îmbătrânirii. În timp ce aceste intervenții sunt bine studiate în organisme model, precum șoarecii, muștele și drojdia, nu este posibil în prezent să se știe dacă diete similare afectează îmbătrânirea biologică la oameni, potrivit autorilor.

Cercetările efectuate până în prezent arată că consecințele fiziologice ale acestor intervenții alimentare sunt complexe, chiar și la cele mai simple organisme model; de asemenea, au dezvăluit similitudini intrigante între dietele anti-îmbătrânire. Potrivit lui Lee et al. un mecanism comun pentru dietele anti-îmbătrânire poate fi legat de inhibarea proteinei kinaza mTOR. Această cale de semnalizare conservată din punct de vedere evolutiv poate oferi o țintă moleculară pentru medicamente care s-ar putea dovedi utile pentru creșterea longevității sănătății la om.

“Cercetările viitoare ar trebui să se concentreze atât pe o mai bună înțelegere a mediatorilor celulari și moleculari ai dietelor anti-îmbătrânire în condiții de laborator foarte controlate, cât și pe impactul variației genetice și de mediu asupra rezultatelor de sănătate asociate cu aceste diete”, scriu Lee et al.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend