China și controlul eficient al pandemiei

China și controlul eficient al pandemiei

🧠 Cum a controlat China atât de bine pandemia?👉🏻

Intro. Știm cu toții istoria. Primele cazuri de Covid-19 identificate în Wuhan, China în decembrie 2019. În ianuarie, la începutul lunii, chinezii aveau deja genomul viral identificat. În aceeași lună luau măsuri serioase împotriva răspândirii virusului.

🌍 Au început să apară cazuri în mai multe țări. OMS se pripește să declare pandemia, probabil să nu sperie oamenii. Cazurile explodează. În februarie și martie se declanșează coșmarul. Europa e sever afectată. Nordul Italiei are sistemul medical aproape sufocat.

Nu rata OFERTA ZILEI

LIMITAT Pachet 10 cărți esențiale + CADOU

‼️ Intrăm în lockdown. Diverse țări adoptă diverse metode. Unii apelează la măști, alții nu. Unii încearcă imunizarea naturală, în masă. Deciziile sunt rapid regretate în Suedia și Marea Britanie. Cercetătorii au mari dificultăți în a se pronunța clar despre virus, mai ales despre cum afectează el organele și ce tratamente pot funcționa (majoritatea nu funcționează).

🥳 Începe relaxarea. Se credea că vara, cu temperaturile înalte, va duce la limitarea transmiterii. Lumea călătorește, petrece, respectă mai mult sau mai puțin măsurile de protecție. Se vorbește despre valul doi.

☔️ Vine toamna. Cazurile explodează. SUA trece de 10.000.000, cu peste 240.000 de decese. Țările europene au mari probleme. Zeci de mii de cazuri. Lockdown în mai multe state. Măsuri din ce în ce mai severe în altele.Dar a mai ținut cineva un ochi pe China, locul în care a început pandemia? China are cam 90.000 de cazuri și sub 5.000 de decese. Cum așa?

🇨🇳 Modelul Chinez. Avantaj cert – de aici a plecat totul. Spuneam că la început de ianuarie ei aveau deja genomul viral identificat. În aceeași lună au carantinat tot Wuhanul. Au testat toată regiunea. Au construit rapid spitale de campanie, cu 13.000 de paturi în total. Au izolat cazurile ușoare și medii aici, ducând în spitalele obișnuite doar cazurile grave. La nivel național, au impus purtarea măștii, au controlat deplasările, au testat și izolat toate persoanele care au intrat în țară. Au verificat cu dronele și au atenționat oamenii care nu aveau mască. Da, inclusiv afară. Din timp. În scurtă vreme, nu au mai avut nevoie de acele spitale. Chinezii au purtat măști pentru că au avut acces imediat la ele și pentru că ei sunt obișnuiți cu așa ceva. Plus, în sistemul lor, dacă oficialii le zic ceva, ei chiar respectă. Chiar dacă pare îngrădire de libertate, ei sunt cumva obișnuiți cu asta. Nici nu au mulți antivaxxeri sau antiștiință care să comenteze mereu.

🇺🇸 Modelul SUA. Fostul președinte Trump a luat în derâdere masca. A promovat pseudoștiințe. Nu a vrut să ia măsuri serioase rapid. Abia în ultimele luni masca a fost recomandată. Astăzi SUA sunt la peste zece milioane de cazuri și peste 200.000 de decese. Logic, devine foarte greu să mai controlezi asemenea cifre, când nu ai luat măsuri din timp.

Atenție, nu laud neapărat China. Unii vor spune că datele sunt trucate, dar ele apar în publicații prestigioase și-n jurnalele medicale consacrate, cum ar fi The Lancet. Am oferit exemple de măsuri concrete. Uitați-vă de curiozitate pe statistici. Dacă nu știați de ce ei sunt la acele cifre, aveți sus totul coroborat. România a depășit China. La decese avem aproape dublu.

V.

Dacă tot ești aici…


Scriu de mulți ani de zile și, bazându-mă pe toată pregătirea mea de medic, ofer explicații și materiale pentru publicul larg. Ele sunt accesibile oricând, gratuit. Toate eforturile mele pot continua dacă această comunitate, despre care îmi place să cred că este plină de empatie, generozitate și bunătate, va susține munca mea. 

Cum se poate face asta? E simplu: am scris 7 cărți pentru adulți și 1 pentru copii; ele sunt deosebit de utile și pline de povești care îți vor încălzi inima. Le poți lua din SHOP, la prețuri extrem de accesibile, mai ales în varianta pachetelor. Am redus atât de mult prețurile tocmai pentru ca aceste cărți să ajungă la cât mai mulți dintre voi și să vă bucure, dar și ajute să fiți sănătoși. De Black Friday, trebuie să știi că pachetul de 7 cărți este acum doar 79 de lei, iar cartea pentru copii este doar 29 de lei.

Tot în SHOP mai găsești căni speciale cu mesaje construite de mine, dar și artprint-uri înrămate, deosebit de frumoase, acum la reduceri mari de tot.

Mulțumesc tuturor!

pachete exclusive cu Transport GRATUIT Aceste OFERTE expiră curând!

Doar 83 pachete rămase

Hai în comunitate! Ai parte de articole, sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate. Newsletterul este realizat cu grijă de mine și se trimite de 1-2 ori pe săptămână.
Introdu o adresă validă
Adresa asta e deja folosită
The security code entered was incorrect
Mulțumesc pentru înscriere!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Introdu o adresă validă
Adresa asta e deja folosită
The security code entered was incorrect
Mulțumesc pentru înscriere!

Articole populare

Ultimele 30 rămase!

CADOU: masterclass online de sănătate