Chirurgie estetică: Ce trebuie să știți înainte?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Chirurgia estetică, o ramură a chirurgiei plastice care include proceduri chirurgicale și nechirurgicale, ar putea părea o modalitate ușoară de a vă rade ani din înfățișare sau de a vă îmbunătăți fizicul.

Cu toate acestea, chirurgia estetică are riscuri și limitări. Dacă vă gândiți la chirurgia estetică, iată ce trebuie să știți.

Factori de luat în considerare

Chirurgia estetică vă schimbă aspectul prin modificarea sau remodelarea unor părți ale corpului dumneavoastră care funcționează normal, dar care nu arată așa cum vă doriți. Înainte de a trece la o operație estetică, luați în considerare:

Așteptările dumneavoastră. Anticipați o îmbunătățire, nu perfecțiunea. Dacă vă așteptați ca medicul chirurg estetician să vă transforme într-o vedetă de cinema, veți fi dezamăgit. Nu vă bazați pe o intervenție chirurgicală pentru a salva o relație dificilă, pentru a obține o promovare sau pentru a vă îmbunătăți viața socială.

Cheltuieli. Chirurgia estetică nu este acoperită de majoritatea planurilor de asigurare de sănătate. Costul variază în funcție de procedură, de la sute la mii de euro. De asemenea, luați în considerare costul oricărei îngrijiri ulterioare sau al procedurilor corective suplimentare.

Riscuri. Nemulțumirea este posibilă după orice tip de operație estetică. Complicațiile chirurgicale sunt și ele posibile, inclusiv sângerarea excesivă sau infecția la locul intervenției.

Recuperare. După o operație estetică, este posibil să aveți nevoie de zile, săptămâni sau chiar luni pentru a vă recupera. Înțelegeți efectele fizice care ar putea face parte din recuperare, precum și modul în care intervenția chirurgicală ar putea afecta aspecte ale vieții dumneavoastră personale și profesionale.
De asemenea, dacă fumați, medicul dumneavoastră vă va recomanda probabil să renunțați la fumat cu aproximativ o lună înainte de operație și în timpul recuperării pentru a minimiza riscul de complicații.

Găsirea unui chirurg estetician calificat

Dacă vă decideți să recurgeți la chirurgia estetică, probabil că veți avea de ales între mai mulți chirurgi. Alegeți unul care este specializat în procedura pe care doriți să o faceți și care este certificat în specialitate.

Întâlnirea cu chirurgul dumneavoastră
După ce v-ați restrâns alegerea chirurgilor, programați o consultație sau mai multe consultații cu diferiți chirurgi. Chirurgul va evalua partea corpului dumneavoastră pe care doriți să o tratați, iar dumneavoastră îi veți împărtăși istoricul medical, veți enumera medicamentele pe care le luați și veți discuta despre dorințele și așteptările dumneavoastră. În timpul consultului inițial, întrebați chirurgul:

 • Sunt un candidat bun pentru această procedură? De ce sau de ce nu?
 • Există și alte tratamente în afară de operație care ar putea funcționa la fel de bine sau mai bine pentru mine?
 • De câte ori ați mai făcut această procedură? Care au fost rezultatele?
 • Puteți să îmi comunicați fotografii sau diagrame înainte și după pentru a mă ajuta să înțeleg procedura și rezultatele așteptate?
 • Se poate obține efectul dorit printr-o singură procedură sau preconizați mai multe proceduri?
 • Care sunt opțiunile chirurgicale? Care sunt avantajele și dezavantajele fiecăreia dintre ele?
 • Rezultatele vor fi permanente?
 • Ce tip de anestezic va fi utilizat? Cum mă va afecta?
 • Voi fi spitalizat? Dacă da, pentru cât timp?
 • Care sunt posibilele complicații?
 • Cum va fi monitorizată evoluția mea după operație? De ce îngrijire ulterioară voi avea nevoie? La ce perioadă de recuperare mă pot aștepta?
 • Cât va costa procedura?

Cu cât lucrați mai îndeaproape cu chirurgul dumneavoastră pentru a stabili obiective specifice, măsurabile și realizabile înainte de operație, cu atât este mai probabil să fiți mulțumit de rezultate.

Nu uitați, totuși, chiar dacă v-ați făcut temele și ați găsit un chirurg care vă place la un preț pe care vi-l puteți permite, decizia de a recurge la chirurgia estetică vă aparține doar dumneavoastră și numai dumneavoastră. Asigurați-vă că vă simțiți confortabil cu chirurgul și că sunteți angajat în alegerile dumneavoastră de tratament.

Sursa.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend