Cină sănătoasă- salată de ton


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Sunt sigură că ai auzit îndemnul: mănâncă 5 porții de legume și fructe pe zi! Însă fructele nu sunt identice cu legumele, primele au mai multă fructoză- între 5 și 20 g pe 100 de grame de fruc și mai puține fibre! De aceea corect e să fie 3 porții de legume de 2-300 grame si 2 porții de fructe de maximul 200 grame!

Cum fructele au mai multă fructoză ( un carbohidrat rapid cu rol de a da energie pentru mușchi și pentru restul celulelor din corp, mai ales celula nervoasă), sunt de evitat seara, sau de mâncat într-o cantitate mică, ocazional.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

Farfuria sănătoasă de azi e o salată, cu multe legume, cu o proteină slabă- carnea de ton și cu afine, într-o cantitate mică, pentru un strop de dulceață, dar și de antioxidanți și fibre!

Pentru o porție:

75 g mix de salată- baby spanac, valeriană, radicchio

100 g de gogoșar

50 g afine

100 g ton în suc propriu

1 linguriță de ulei

sare, piper, zeamă de lămâie

Totul cu 260 kcal, 28 g proteine, 13 g carbohidrați, 11 g grăsimi- doar 2 g saturate și 5 g de fibre! În plus vitamine- vitamina E, C, D , K și mulți antioxidanți din gogoșar și afine!

Așa am și ceva mai dulceag, dar și deajunse fibre (o cincime din necesarul zilnic) pentru a nu se absorbi brusc !

Sănătate și echilibru în toate!

Acest material vă este oferit de dr. Amalia Arhire, medic specialist endocrinolog, cu pregătire și în diabet și boli de nutriție. O puteți urmări pe Facebook, dar o găsiți și la clinica de nutriție KiloStop și la clinica de nutriție pentru copii și adolescenți Kilostop Junior

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Arhire Amalia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend