Cină sănătoasă- salată de ton

Sunt sigură că ai auzit îndemnul: mănâncă 5 porții de legume și fructe pe zi! Însă fructele nu sunt identice cu legumele, primele au mai multă fructoză- între 5 și 20 g pe 100 de grame de fruc și mai puține fibre! De aceea corect e să fie 3 porții de legume de 2-300 grame si 2 porții de fructe de maximul 200 grame!

Cum fructele au mai multă fructoză ( un carbohidrat rapid cu rol de a da energie pentru mușchi și pentru restul celulelor din corp, mai ales celula nervoasă), sunt de evitat seara, sau de mâncat într-o cantitate mică, ocazional.

Farfuria sănătoasă de azi e o salată, cu multe legume, cu o proteină slabă- carnea de ton și cu afine, într-o cantitate mică, pentru un strop de dulceață, dar și de antioxidanți și fibre!

Pentru o porție:

75 g mix de salată- baby spanac, valeriană, radicchio

100 g de gogoșar

50 g afine

100 g ton în suc propriu

1 linguriță de ulei

sare, piper, zeamă de lămâie

Totul cu 260 kcal, 28 g proteine, 13 g carbohidrați, 11 g grăsimi- doar 2 g saturate și 5 g de fibre! În plus vitamine- vitamina E, C, D , K și mulți antioxidanți din gogoșar și afine!

Așa am și ceva mai dulceag, dar și deajunse fibre (o cincime din necesarul zilnic) pentru a nu se absorbi brusc !

Sănătate și echilibru în toate!

Acest material vă este oferit de dr. Amalia Arhire, medic specialist endocrinolog, cu pregătire și în diabet și boli de nutriție. O puteți urmări pe Facebook, dar o găsiți și la clinica de nutriție KiloStop și la clinica de nutriție pentru copii și adolescenți Kilostop Junior

pachete exclusive cu Transport GRATUIT Pachete cu cărțile mele

+ cărți CADOU!

Hai în comunitate! Ai parte de articole, sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate. Newsletterul este realizat cu grijă de mine și se trimite de 1-2 ori pe săptămână.
Introdu o adresă validă
Adresa asta e deja folosită
The security code entered was incorrect
Mulțumesc pentru înscriere!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Introdu o adresă validă
Adresa asta e deja folosită
The security code entered was incorrect
Mulțumesc pentru înscriere!

Articole populare